5 redenen om je gordijn te laten voeren

Wij vragen altijd aan je of je je gordijn wilt laten voeren. Voeren is eigenlijk een extra stof achter je gordijn laten maken. Je kan ervoor kiezen om dit niet te doen, of wel. De keuze is aan jou. Maar, we kunnen best begrijpen dat het niet altijd duidelijk is waarom je eventueel je gordijn wel zou laten voeren. Wij zetten 5 redenen voor je op een rijtje.

Je wilt een verduisterend gordijn

Het kan zijn dat je een heel mooi stofje hebt gevonden voor de slaapkamer, maar deze stof is helaas niet verduisterend van zichzelf. Het is dus geen dim-out of black-out gordijnstof. Gelukkig kan je je gordijn alsnog verduisterend maken, door te kiezen voor een verduisterende voeringstof. Zo is het resultaat alsnog een verduisterend gordijn! En dat in de gekozen stof die jij wilt, ideaal!

Je wilt een isolerend gordijn

De meest mooie huizen hebben soms niet altijd overal dubbel glas. En jij krijgt het best koud in de winter. Of de zon staat overdag vol op je raam, dan krijg jij het juist bloedheet. Een isolerende voeringstof zorgt voor extra isolatie in jouw huis. Dus, de warmte of juist de kou wordt buiten gelaten.

Je wilt je gordijn beschermen tegen verkleuring

Misschien wist je het al, misschien niet. Maar gordijnstoffen van natuurlijke materialen (zoals bijvoorbeeld katoen), hebben nog weleens de neiging om snel te verkleuren. Vooral als het gordijn veel in het zonlicht hangt. Dat is natuurlijk erg jammer, want je wilt graag dat je gordijn lang meegaat. Een voeringstof toevoegen biedt hier zeker een uitkomst: je gordijn zal beschermd worden en veel minder snel verkleuren.

Je wilt je gordijn beschermen tegen beschadigingen

Jouw vensterbank is prachtig ingericht, met onder andere cactussen. Superleuk! Je gordijn hangt hiervoor. Bij het open en dicht doen, komt je gordijn nog weleens tegen die superleuke cactussen aan. Dat is minder, zeker voor je gordijn. Die raakt hierdoor namelijk beschadigd. Vooral bij velours zal je dit heel snel zien. Het hoeven trouwens niet eens per se cactussen te zijn, andere uitstekende items kunnen je gordijn ook beschadigen op de lange termijn. Een voeringstof toevoegen zal je gordijn beschermen tegen deze beschadigingen. Dus, langer genieten van je gordijnen!

Je wilt dat je gordijn voller oogt

De vorige redenen waren vooral handig en functioneel, maar deze reden heeft meer te maken met de looks van je gordijn. Het oog wilt ook wat! Door een voeringstof toe te voegen aan jouw gordijn, zal je gordijn voller en zwaarder ogen. Dit wordt vaak geassocieerd met een rijkelijke uitstraling. Dit past mooi bij een wat klassieker interieur, bijvoorbeeld.

Dit waren ze, 5 redenen om je gordijn te laten voeren! In de bestelmodule kan je aangeven of je je gordijn wilt laten voeren, en hoe je ze wilt laten voeren. Je kan kiezen voor verduisterend of standaard. Nog vragen? Laat het ons weten!  

Bekijk onze gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies