5 redenen om te kiezen voor een vouwgordijn voor jouw raam

Kom je er, ook na het lezen van deze blog, niet helemaal uit? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

We zien ze best veel: vouwgordijnen. In verschillende soorten en maten, prachtig en handig! Maar wat zijn nou echt duidelijke redenen om te kiezen voor een vouwgordijn? Hieronder 5 redenen op een rijtje voor jou!

Makkelijk & praktisch in gebruik

Vouwgordijn zijn zeker één van de makkelijkste en praktische raamdecoratie in gebruik. Neem bijvoorbeeld houten of aluminium jaloezieën. Deze zijn handig schoon te maken met een doekje, maar vangen veel stof. Voor je het weet sta je dus twee keer per week de jaloezieën af te stoffen. Dit kan je ervoor over hebben, of niet.

Vouwgordijnen hoef je -logisch- niet af te stoffen. Veel stoffen kun je zelfs wassen. Dit kan je in theorie ook twee keer per week doen 😉, maar is toch wat minder nodig. Mocht je vouwgordijn dus vies zijn geworden, kan dan je hem makkelijk van het systeem afhalen om in de was te doen. Voilà, klaar is kees & je vouwgordijnen zien eruit als nieuw.

Je kunt ook andere gordijnen maken met dezelfde stof

Van heel veel, bijna alle, gordijnstoffen zijn ook vouwgordijnen te maken. Bij ons is dit voor alle gordijnstoffen mogelijk. Dit geldt dus ook vice versa. Heb je een mooie stof als vouwgordijn, maar wil je bij het andere raam toch (bijvoorbeeld) een lang wave-gordijn tot aan de vloer? Dan kan dat gewoon in dezelfde stof! Zo creëer je toch een geheel in je ruimte of door je hele huis, ook al speel je met verschillende types gordijnen.

Isolerende werking zonder voor de verwarming te hangen

Gordijnen in het algemeen hebben sowieso een isolerende werking. Zelfs de dunste stof houdt al wat kou buiten en warmte binnen. Of houdt juist het directe zonlicht tegen zodat je kamer geen sauna wordt. Met vouwgordijnen kan deze isolerende werking net nog even beter werken.

Heel vaak is het zo dat er een verwarmingselement onder het raam zit. Kijk maar eens rond in je huis, klopt toch? Met gordijnen van plafond tot vloer heb je dus dat je gordijn voor de verwarming hangt. In sommige ruimtes geen probleem, in over het algemeen koude ruimtes misschien niet zo handig. Met de gordijnen dicht zal toch veel warmte achter je gordijn blijven hangen. Kies je voor vouwgordijnen tot de vensterbank, dan heb je dit probleem niet. Dus, een isolerende werking plus de verwarming heeft alle ruimte, heerlijk warm dus!

Vouwgordijn Texture Naturel

Spelen met lichtinval

Staat de zon hoog? Dan kan je de vouwgordijnen iets naar beneden laten hangen. Je hoeft ze niet helemaal dicht te doen. Met helemaal gesloten gordijnen overdag kan je je toch wat opgesloten voelen. Met vouwgordijnen kan je dat zelf instellen en zelf bepalen. Je kan je gordijn op de hoogte hangen die jij op dat moment prettig vindt. Zo kan je gemakkelijk spelen met lichtinval.

Past in elk interieur

Vouwgordijnen passen toch wel in bijna elk interieur en bij elke stijl. Dit komt mede ook doordat ze voorkomen in veel verschillende stoffen natuurlijk. Een klassiek interieur, een modern interieur, een Scandinavisch interieur en noem maar op, allemaal kunnen ze mooie vouwgordijnen hebben!

Bekijk onze collectie!

Wist je dat ENJOY21 stoffen alleen maar kamerhoog zijn? Voor vouwgordijnen betekent dat je geen verticaal naadje ziet lopen door je gordijn. Behalve als je vouwgordijn breder is dan 280 cm. Bij banenstoffen zie je dus wel een verticaal naadje op elke 1,5 meter ongeveer. Een vouwgordijnen bij ENJOY21 is dus meer 1 geheel!