5 redenen om te kiezen voor een transparant gordijn

Je vraagt je misschien af waarom je zou moeten kiezen voor een transparant gordijn voor jouw raam. In dit artikel geven wij je 5 redenen waarom een transparant gordijn voor jouw raam een goede keuze zou zijn. Lees snel verder voor de redenen!

Wat is een transparant gordijn?

Het is handig om eerst even duidelijk te hebben wat een transparant gordijn nu precies is. Wat logisch is: een transparant gordijn is transparant. Zo ver is natuurlijk duidelijk. Wat misschien niet duideljk is, is dat wij hier een vitrage of inbetween mee bedoelen. Beide typen gordijnen zijn transparante gordijnen. Het voornaamste verschil tussen de inbetween en de vitrage is dat de vitrage transparanter is. Meer weten? Kijk dan onze YouTube video over het verschil tussen een inbetween en een vitrage.

Reden 1: Sfeervol

Transparante gordijnen zoals vitrages en inbetweens zijn hartstikke sfeervol. Ze geven een warme uitstraling aan je interieur. Zo creëer jij thuis een knus plekje. Dat wil toch iedereen? Met transparante gordijnen kan je dat gemakkelijk doen. 

Reden 2: Buiten afschermen, maar wel lichtinval behouden

Dat het zonnetje naar binnen schijnt is vaak wel lekker. Maar soms schijnt de zon zo fel naar binnen in je ogen of op je scherm, dat het even niet heel handig is. Op dit soort momenten zijn transparante gordijnen ideaal. Je kan het felle licht afschermen, maar het licht valt nog wel naar binnen. Oftewel, je krijgt geen opgesloten gevoel omdat de gordijnen helemaal dicht zitten. 

In dit voorbeeld hebben we het over felle zon, maar dit geldt natuurlijk ook voor als het regent bijvoorbeeld. Dan wil je je misschien wel even afsluiten van het sombere weer buiten, zonder helemaal een opgesloten gevoel te krijgen. Ook dan zijn transparante gordijnen een uitkomst. 

Reden 3: Inkijk tegenhouden

Zit je raam aan de straat kant? Dan kan het best zijn dat mensen goed bij jou naar binnen kunnen kijken. Hang transparante gordijnen voor je raam om inkijk in ieder geval te verminderen. Zo kunnen mensen niet (gemakkelijk) bij jou naar binnen kijken, maar heb je wel nog voldoende licht wat mooi naar binnen valt.

Reden 4: Je hebt al jaloezieën, maar mist iets

Het kan ook zijn dat je al jalozieën of andere harde raamdecoratie voor je raam hebt hangen, maar dat je toch het gevoel hebt dat er wat mist. Dan is het toevoegen van transparante gordijnen zeker een goed idee. Vitrages of inbetweens voegen toch aardig wat sfeer toe aan jouw raam, ook al hangt er al andere raamdecoratie. 

Vitrages of inbetweens zijn relatief goedkoop, ten opzichte van andere gordijnstoffen. Dit komt omdat de stof niet zo compact is, dus de meterprijs is over het algemeen goedkoper. Zeker dus de overweging waard om dit ook voor je raam te hangen, voor je harde raamdecoratie. 

Reden 5: Leuke combinaties

Je kan leuke combinaties maken met transparante gordijnen. Zoals eerder aangegeven is de prijs relatief laag van transparante gordijnen. Je kan dit dus combineren met of harde raamdecoratie of bijvoorbeeld je overgordijnen. Zo kan je overdag genieten van alle voordelen van transparante gordijnen, maar heb je ook de mogelijkheid om je ruimte wel te verduisteren als dat nodig is. 

Bekijk alle inbetween gordijnen

Twijfel je wat geschikt is voor jouw interieur? We're here to help. We geven je graag persoonlijk & gratis advies!

Ik wil gratis online advies