Child Safety en vouwgordijnen

Je hebt er misschien al eens over gelezen. (Vouw)gordijnen moeten "Child Safe' gemaakt en geleverd worden. Dit geldt trouwens ook voor alle andere raamdecoratie, maar wij zoomen in dit artikel even in op vouwgordijnen. 

De vraag

Het is je misschien opgevallen, maar we vragen bij een vouwgordijn om de montagehoogte. Misschien een beetje een gekke vraag, omdat dit verder niet te maken heeft met de afmetingen van je vouwgordijn. Deze heb je namelijk al eerder opgegeven. Maar, de montagehoogte bepaalt de lengte van de ketting. 

Om een Child Safe vouwgordijn te leveren, moet de onderkant van de ketting minimaal 150 cm boven de vloer hangen. Zo kunnen er geen gevaarlijke situaties ontstaan met jonge kinderen en de ketting. 

Dit is de basis van het Child Safety principe voor vouwgordijnen. Er zijn ook in de loop van de jaren andere aanpassingen aan de systemen gedaan om deze Child Safe te maken. Onze vouwgordijnen worden allemaal Child Safe gemaakt. 

Zo, weet jij ook weer waarom die vraag gesteld wordt. En weet jij dus zeker dat wij ons aan deze richtlijnen houden en dat je je dus niet druk hoeft te maken!

Bekijk onze vouwgordijnen