De onderkant van gordijnen: zoom of loodveter?

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Ben jij bezig met hoe je wilt dat het gordijn afgewerkt wordt aan de onderkant? Goed bezig! Dan ben je inmiddels toch wel een echte gordijnen-expert. ;) 

In deze blog zullen we je de verschillende maakwijzes uitleggen, een zoom of een loodveter. Het zal wat technischer zijn dan je van ons gewend bent, dus blijf vooral lezen als je hier in geïnteresseerd bent! 

Je gordijn afgewerkt met een zoom

Dit is de meest standaard maakwijze, een onderzoom. Je gordijn wordt dan omgevouwen aan de onderkant en dit wordt netjes afgewerkt. 

Inbetween Linnen Petrol met een onderzoom

Hoe je gordijn wordt afgewerkt (enkele zoom of dubbele zoom), hangt af van het atelier en de verdere keuzes die gemaakt zijn. Vaak zal je een dubbele zoom zien als er genoeg ruimte in de stof is. Een dubbele zoom komt eigenlijk het meest voor bij dunne stoffen, zoals vitrages of inbetweens. Dikkere stoffen, zoals overgordijnen of verduisterende stoffen, krijgen een enkele zoom.

Je gordijn afgewerkt met een loodveter

De loodveter vind je vaak bij transparante stoffen. De loodveter zorgt ervoor dat je gordijn mooi in de plooi naar beneden valt en niet gaat op krullen. 

Wij noemen het trouwens wel een loodveter voor het gemak, maar bij ons vind je verzwaringskoorden. Het verschil? In een verzwaringskoord zit geen lood verwerkt. Lood is namelijk best belastend voor het milieu. En hier willen wij natuurlijk geen deel van uitmaken. Het effect is natuurlijk wel hetzelfde met een verzwaringskoord! 

Zelf kiezen

In onze bestelmodule kan jij zelf kiezen wat je wilt. Het gaat hierbij voornamelijk om smaak. Wil je een verzwaringskoord of een onderzoom? Je kan kiezen hoe je graag ziet dat je gordijn aan de onderkant is afgewerkt. Wil je weten wat wij adviseren bij jouw stof en jouw wensen? Vraag het ons!

Extra: Je gordijn afgewerkt met gewichtjes

Of je gordijn nou afgewerkt wordt met een loodveter (verzwaringskoord) of met een zoom, er worden gewichtjes in je gordijn verwerkt. Samen met de andere afwerking, weten we zo zeker dat je gordijn altijd mooi & soepel naar beneden valt. 

Nog niet helemaal duidelijk of andere vragen? Neem contact op! 

Als er nog onduidelijkheden zijn, kan je altijd even contact opnemen. Dit kan via de e-mail (hallo@enjoy21.com), telefonisch (088-1267060) of via social media. We helpen je graag op weg of vertellen je graag meer over hoe wij je gordijnen zullen afwerken.

Bekijk alle gordijnen