Een enkele of dubbele plooi in je vitrage of inbetween?

Wij geven ook persoolijk advies. We're here to help!

Ik wil gratis online advies

Heb je een mooie vitrage of inbetween uitgekozen? Dan is het nu tijd om te bepalen wat precies jouw wensen zijn voor het op maat maken van je gordijn. 

De maten zijn natuurlijk best logisch. Die meet je op en geef je aan ons door. Welk type gordijn of de uitstraling in het gordijn, daar kan je nog een beetje mee spelen door bepaalde keuzes te maken. Maar geen zorgen, wij helpen je!

Het geplooide gordijn

Je wilt graag een geplooid gordijn. Dit is het meest populaire type gordijn. Goede keuze dus! Hoe dan ook, met een geplooide vitrage of inbetween heb jij een sfeervol gordijn. 

Kies je een enkele plooi of een dubbele plooi voor je vitrage of inbetween?

En dan kan je nog je keuze doorgeven voor de plooi, een enkele of dubbele plooi. Voor vitrage of inbetween gordijnen zou ons advies zijn: ga voor de dubbele plooi

Waarom? Omdat deze transparante gordijnstoffen vaak best dun zijn. Met een dubbele plooi wordt meer stof samen gevoegd in de plooi, waardoor je gordijn uiteindelijk voller wordt. Voor dezelfde breedte is namelijk meer stof gebruikt. Klinkt logisch toch?

Het visuele verschil

Inbetween Linnen Naturel met enkele plooi Inbetween Linnen Naturel met dubbele plooi

 

Neem dit ook mee in je overweging

De prijs: Een enkele plooi is altijd goedkoper. Dit komt omdat er minder stof gebruikt wordt voor je gordijn. Dus je betaalt ook voor minder stof. Als de prijs een belangrijke factor voor je is, dan kan je dit ook zeker meenemen in je overweging. 

De hoogte: De hoogte moet je ook zeker meenemen in je overweging of je kiest voor een enkele of dubbele plooi voor je inbetween of vitrage. Hoe hoger het gordijn, hoe minder je namelijk ziet van de plooi onderaan. Is je gordijn hoger dan 200 cm, dan is een dubbele plooi wel echt aan te raden. Zo blijft je gordijn sierlijk hangen, ook helemaal onderaan de vitrage of inbetween. 

Hoe zit dat dan met andere gordijnen?

Wat overgordijnen betreft, dus niet transparante stoffen, geldt natuurlijk hetzelfde qua prijs en de hoogte. Maar, overgordijnen zijn stevigere stoffen dan vitrage of inbetweens. Dan heb je dus ook met een enkele plooi een vol gordijn voor je raam hangen. 

Dus, een korte conclusie: met een dubbele plooi hangt je gordijn het mooist. Sowieso voor vitrage of inbetweens, omdat dit van zichzelf relatief dunne stoffen zijn. Ga je de hoogte in? Met een dubbele plooi hangt je gordijn sierlijk van boven naar beneden. 

Bekijk al onze inbetweens