Geplooid Gordijn of Wave-gordijn?

Het leuke aan een op maat gemaakt gordijn is dat je je gordijn helemaal naar eigen smaak kan samenstellen. Zo kan je ook bepalen of je een geplooid gordijn op maat wilt of een wave-gordijn op maat. Om jou te helpen een goede keuze te maken, kijken we in deze blogpost naar de overeenkomsten en de verschillen tussen een geplooid gordijn en een wave-gordijn. 

Strakke plooi of losser

Bij een wave-gordijn zijn de wave plooien gelijkmatig verdeeld over het gordijn. Dit komt namelijk door de runners die aan elkaar vast zitten. Zo krijg je een mooie golfbeweging in het gordijn. 

Doordat het wave-gordijn dus gelijkmatige wave plooien verdeeld heeft over de breedte van het gordijn, hangt het wave-gordijn altijd netjes. 

Bij een geplooid gordijn, met een enkele of dubbele plooi, zijn de plooien natuurlijk ook netjes vast gemaakt in het atelier. Maar doordat het gordijn mooi naar voren valt in de plooi, niet per se helemaal gelijkmatig, geeft dit een wat speelser effect. 

De uitstraling van een geplooid gordijn op maat of een wave-gordijn op maat is dus zeker anders. Kijk maar eens naar de volgende beelden: 

Wave gordijn Texture Grijs Dubbele Plooi Texture Grijs
 Wave gordijn Texture Grijs Onderkant

De rails

Een groot verschil tussen een geplooid gordijn en een wave-gordijn is hoe het gordijn onder de rails hangt. Bij een wave-gordijn kan het namelijk niet anders dan dat het gordijn onder de rails hangt. Anders kan de 'golf' natuurlijk niet naar achter. 

Bij een geplooid gordin zijn beide opties eigenlijk mogelijk: gordijn hangt voor de rails of onder de rails. 

Wil je graag dat de rail niet zichtbaar is? Dan kies je dus voor een geplooid gordijn. 

De afmetingen

Nog een verschil is dat een geplooid gordijn in (bijna) alle afmetingen wel gemaakt kan worden. Hier ben je niet beperkt door bijvoorbeeld de hoogte van de stof. Bij een wave-gordijn ligt dat weer net wat anders. Bij een wave-gordijn wil je namelijk niet dat er een verticale naad in het gordijn komt. Je kan dit moeilijk wegwerken, wat wel kan bij een geplooid gordijn. 

Gelukkig kan een wave-gordijn wel gewoon gemaakt worden voor de meest gangbare maten. Wil je even checken of dit ook geldt voor jouw maten? Vul dan de maten in in onze bestelmodule en je ziet gelijk het antwoord. Als je het kan bestellen, dan is het mogelijk! Wij rekenen het namelijk goed voor je uit. 

Hopelijk is het verschil tussen een geplooid gordijn en een wave-gordijn weer iets duidelijker geworden. Kijk ook zeker even bij de verschillende soorten gordijnen die je bij ons kan vinden.

Bekijk alle gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies