Gordijnen als roomdivider (+INSPIRATIE)

Dat wij gek zijn van gordijnen, snap je natuurlijk wel. Het liefst hangen wij overal gordijnen. Dus niet alleen voor het raam. Gordijnen kan je in principe gebruiken voor zoveel meer! In deze blog gaan we in op gordijnen als room-divider. Had jij daar al eens aan gedacht? Lees snel verder voor tips en inspiratie!

Room-divider

Room-dividers zijn natuurlijk niks nieuws. Je hebt verschillende soorten en maten. Maar waarom en wanneer zou je nou een room-divider gebruiken? 

Grote ruimte opdelen

Soms heb je één grote ruimte die meerdere functies heeft. Bijvoorbeeld een woonkamer & kantoorruimte in 1. Dan kan een roomdivider perfect werken om beide delen van elkaar af te scheiden. Zo hoef je niet veel te kijken naar de stapels werk of administratie die nog op de ligt te wachten

In plaats van deuren

Eigenlijk nemen deuren over het algemeen best veel ruimte in beslag. Vooral scharnierdeuren. Deze hebben ook nog alle ruimte nodig om open en dicht te gaan. Met een gordijn heb je hier geen 'last' van. Eigenlijk neemt een gordijn maar weinig ruimte in beslag. Je hangt een rails aan het plafond met een gordijn er aan, die eventueel ook helemaal open kan. Wat dat betreft kan je in sommige gevallen beter kiezen voor een gordijn als room-divider, in plaats van bijvoorbeeld een deur toch?

Welke gordijnen als room-divider?

Je bent eruit. Jij gaat voor een gordijn als room-divider. Nu nog bepalen welke gordijnen. Wij zouden aanraden om voor transparante gordijnen te gaan, als dit volgens jou ook past in de situatie. Transparante gordijnen zijn namelijk lekker licht en vallen minder op dan zware overgordijnen. Ook als er een raam aan een bepaalde kant zit, wil je niet dat het licht teveel geblokkeerd wordt door dit gordijn. Met een transpara gordijn blijft het licht door de hele kamer. 

Bekijk voor inspiratie ons Pinterest-bord over gordijnen als room-dividers.

Inspiratie? Bekijk ons Pinterest bord voor alle inspiratie die je nodig hebt!

Laat je gordijn als room-divider maken