Gordijnen bij een moderne woonstijl

Advies nodig? We're here to help. We geven je online & persoonlijk gordijn advies.

Ik wil gratis online advies

Ben jij gek op een moderne woonstijl in je interieur? Begrijpelijk! Maar welke gordijnen passen nou goed bij de moderne woonstijl? Lees snel verder voor het antwoord.

De moderne woonstijl

De moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en vormen. Je vindt in de moderne woonstijl ook veel licht. Qua kleuren zijn de basiskleuren toch wel grijs, zwart, wit en bruin. Dit kan opgeleukt worden met een bepaalde accentkleur die terugkomt in accessoires bijvoorbeeld. Verder mag je bij de moderne woonstijl ook zeker spelen met contrasten. Bijvoorbeeld een lichte vloer bij een donkere muur. Of lichte meubels bij een donkere vloer. Dat kan allemaal! 

Wat zijn de perfecte gordijnen bij een moderne woonstijl?

Strakke vormen

In principe passen gordijnen (als zachte raambekleding) niet in het plaatje van strakke lijnen en vormen, als je heel kritisch naar de moderne woonstijl kijkt. Maar dit past wel als het een functie heeft. Zoals met gordijnen, die natuurlijk meerdere functies kunnen hebben in een interieur. Dus als je je afvraagt of gordijnen uberhaupt passen binnen deze woonstijl is het antwoord: ja, want ze hebben een functie. 

Materialen

Wat betreft materialen die gebruikt zijn om de gordijnen te maken, heeft polyester toch wel de voorkeur. Linnen gordijnen zijn toch wat minder strak, wat juist dit soort gordijnen mooi maakt. Polyester is een strak en betrouwbaar materiaal wat er voor zorgt dat je gordijnen altijd mooi - en strak - in de plooi hangen. 

Type gordijn

Als je kijkt naar type gordijn dan heeft de voorkeur misschien wel een wave-gordijn. Een wave-gordijn zit namelijk altijd strak in de plooi. En dit past zoals al eerder benoemd dus goed bij de moderne woonstijl. Het mooiste is als het gordijn van plafond tot net boven de vloer hangt. Dit geeft altijd een strakke uitstraling. 

Ge√Įnspireerd? Dit is onze selectie voor jou in een wave-plooi.¬†

Weave Donkergrijs

Inbetween Linnenlook Bruin

Inbetween Comfort Wit

Texture Grijs

Of bekijk alle gordijnen