Gordijnen bij een romantische woonstijl

Kom je er niet helemaal uit met het kiezen van gordijnen? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of vul het formulier in voor contact via de mail.

Ik wil gratis online advies

Houd jij van de romantische woonstijl? Gelijk heb je! Een romantisch interieur is rustgevend en voelt heel warm. Nu nog de juiste gordijnen vinden voor bij de romantische woonstijl. Met dit artikel helpen we je graag op weg. 

De romantische woonstijl

In een romantisch interieur vind je vooral pasteltinten die zorgen voor het warme gevoel. Er wordt gebruik gemaakt van zachte materialen zoals linnen om dit warme gevoel nog extra te versterken. Ook kan het zo zijn dat je veel frutsels en accessoires vindt in een romantisch interieur, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. De romantische woonstijl kan je ook goed creëeren door te spelen met kleuren en materialen die passen in deze stijl 

Wat zijn de ideale gordijnen voor een romantisch interieur?

Gordijnen en vouwgordijnen

Sowieso passen gordijnen en vouwgordijnen beter in een romantisch interieur dan bijvoorbeeld jaloezieën of rolgordijnen. Dit is omdat je dan meer kan spelen met de kleuren en materialen van het gordijn. Gordijnen en vouwgordijnen stralen ook een bepaalde warmte uit die perfect past binnen deze stijl. 

Materialen

We hebben het al een beetje gezegd, maar linnen gordijnen zouden zeker goed passen in een romantisch interieur. Maar ook bijvoorbeeld gordijnen waar katoen in verwerkt zit. Beide zorgen voor extra sfeer aan je gordijn. 

Warme kleuren

"Warm" lijkt wel het belangrijkste woord te zijn als we het hebben over een romantisch interieur, zo ook wat betreft de kleuren. Vooral lichte en zachte kleuren doen het goed in een romantische woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan oudroze, maar ook Off White kleuren of vergrijsd groen. 

Type gordijn

Het hangt natuurlijk af van wat je mooi vindt, maar een geplooid gordijn of vouwgordijn past het beste in een romantisch interieur. Ga vooral voor een vouwgordijn, als je houdt van de iets moderne variant van een romantische woonstijl. Een vouwgordijn is door de stof zacht, maar qua uitstraling ook strak en modern. Zeker een mooie combinatie! 

Geïnspireerd? Neem dan een kijkje bij deze gordijnen! 

Texture Roze

Structure Wit

Inbetween Comfort Naturel

Inbetween Linnen Off White

Bekijk onze hele collectie