Gordijnen bij een scandinavische woonstijl

Kom je er niet helemaal uit? We're here to help. Maak een afspraak voor gratis & persoonlijke gordijn advies.

Ik wil gratis online advies

Ben jij fan van de scandinavische woonstijl? Leuk! Het is een prachtige woonstijl die de laatste jaren steeds populairder wordt. 

Maar welke gordijnen en stoffen passen mooi bij de scandinavische woonstijl? Wij geven je daar antwoord op in dit artikel. Lees snel verder! 

De scandinavische woonstijl

In een scandinavische woonstijl vind je vooral natuurlijke materialen, zoals hout, in het huis. De voorkeur gaat ook naar lichte, neutrale kleuren. Wordt er toch kleur aan toegevoegd, dan wordt er vaak gekozen voor pasteltinten of koele tinten zoals grijsblauw. Less is more in de scandinavische woonstijl en rust voer ook de boventoon. 

Welke gordijnen passen bij een scandinavische woonstijl?

Natuurlijke materialen

Ook voor gordijnen bij een scandinavische woonstijl geldt: haal natuurlijke materialen naar binnen. Bij gordijnen gaat het dan over linnen of katoen, dit zijn natuurlijke materialen. Polyester is daarentegen een synthetisch materiaal. Natuurlijke materialen die verwerkt zijn in je gordijnen, zoals linnen en katoen, zorgen voor een natuurlijke uitstraling aan je gordijn. En dit past perfect bij de scandinavische woonstijl. 

Haal licht in huis

In de scandinavische woonstijl is het vooral belangrijk dat je ruimte licht is. Het mooiste is uiteraard natuurlijk licht, dus licht van buiten. Dit wil je dus niet teveel blocken met je gordijnen. Ga daarom voor een vitrage of inbetween. Dit zijn transparante stoffen, dus het licht wordt prachtig je huis in gefilterd. Doordat een vitrage of inbetween transparant is, wordt de kleur van je gordijn ook gelijk zachter. Ook dit past goed bij de scandinavische woonstijl waar je niet zo snel uitgesproken kleuren terug vindt. 

Ga voor pasteltinten of koele tonen

Wil je toch kleur toevoegen aan je scandinavische interieur? Ga dan voor pasteltinten of koele tinten. Denk bijvoorbeeld aan grijsblauw als koele tint of lichtroze, grijsgroenof lichtgroen. Als je kiest voor een inbetween of vitrage, zal de kleur minder uitgesproken zijn. Dit komt omdat het een dunne, transparante stof is. Perfect dus in een scandinavisch interieur! 

Geïnspireerd? Dit zijn onze keuzes bij een scandinavische woonstijl:

Inbetween Linnen Naturel

Texture Grijsblauw

 

Inbetween Pure Grijsgroen

Structure Grijs

Bekijk al onze gordijnen