Hoe kies je jouw gordijnen?

Kunnen wij je helpen met het maken van een keuze? Wij geven persoonlijk & gratis gordijn advies.

Ik wil gratis online advies

Het is natuurlijk niet zomaar iets, gordijnen uitzoeken. Gordijnen maken jouw kamer helemaal af en bepalen voor een heel groot deel de sfeer van jouw kamer. Ook wissel je niet elke week van gordijnen (waarom eigenlijk niet… elke week een andere interieurlook! 😉), dus is het wel iets om even over na te denken. Daarnaast is de keuze ook nog eens reuze! Wie zou hier geen keuze stress van krijgen?!

Hopelijk helpen wij jou deze keuze stress te verminderen. Door onderstaande vragen aan jezelf te stellen, krijg jij een duidelijker beeld van welke gordijnen perfect bij jou passen.

In welke ruimte komt jouw gemaakte gordijn te hangen?

Dit is eigenlijk het eerste waar je over na moet denken en wat je in je hoofd moet houden als je jouw gordijn gaat samenstellen. In welke ruimte je jouw gordijn gaat hangen heeft namelijk invloed op alle factoren.

Wat moet de functie zijn van het gordijn?

Deze vraag klinkt misschien een beetje gek. Hoe kan een gordijn een functie hebben? Eigenlijk is het heel logisch. In je slaapkamer wil je waarschijnlijk dat je gordijn verduisterend is, zodat je lekker op zondagochtend kan blijven liggen zonder dat de zon je kamer helemaal verlicht. Of in je babykamer bijvoorbeeld, daar wil je ook dat je kleintje lekker kan doorslapen, ook al is het licht buiten. Dus, in deze kamers kies je waarschijnlijk voor een verduisterend gordijn of laat je je gordijn voeren met een verduisterende voering.

In je woonkamer is dit niet zo nodig misschien. Maar, daar vind je het wel weer belangrijk op minder inkijk te hebben van voorbij wandelende, nieuwsgierige mensen (zoals ik). Dan kan je dus kiezen voor een inbetween om licht door te laten, maar inkijk te beperken. Als je ook ’s avonds genoeg privacy wilt (dus als het binnen licht is en buiten donker) dan is een inbetween niet genoeg. Dan kies je voor een overgordijnstof.

Dit is het eigenlijk niet alleen, want gordijnen kunnen ook een isolerende werking hebben. Heb je bijvoorbeeld een enkel raam, dan is het misschien helemaal geen gek idee om hier (ook) overgordijnen voor te hangen. Dit houdt de kou lekker buiten en de warmte binnen, of juist de warmte buiten als je de zon de hele dag erop hebt staan. Of je laat je gordijnen voeren met een isolerende voeringstof.

Welke stof en kleur wil je dat jouw gordijn is?

Kijk, de functie van het gordijn is belangrijk en praktisch, maar uiteindelijk moet het gordijn ook mooi zijn. Nee, wat zeg ik, het gordijn moet WAUW zijn en je moet er elke dag van genieten.

De stof en kleur van het gordijnen hangen heel erg samen met de sfeer die je wilt creëren? Zijn je meubels vrij neutraal en wil je een echte eyecatcher als gordijn, kijk dan eens naar felle kleuren of bijzondere stoffen.

Heb je juist uitgesproken meubels en/of accessoires en wil je dit verzachten met je raamdecoratie? Dat kan natuurlijk ook! Natuurlijke tinten als gordijnen doen het altijd goed. In combinatie met een linnen look & feel zit je sowieso goed en kan je er lekker op los combineren met je meubels en accessoires!

Heel veel succes met het kiezen van jouw gordijn! Bestel staaltjes om je op je gemak te oriënteren op de verschillende opties die wij bieden. En, vergeet je je keuze niet te delen?

Bekijk onze gordijnen!