Gordijnen op maat of kant-en-klare gordijnen?

Twijfel je of je moet kiezen voor gordijnen op maat of kant-en-klare gordijnen? In deze blog gaan we dieper in op beide opties. Zo kan jij makkelijker een keuze maken voor een gordijn op maat of juist een kant-en-klaar gordijn. 

Lengte van gordijn is sfeerbepalend

Laten we beginnen met de lengte van het gordijn. Er zijn over het algemeen drie manieren voor de lengte van je gordijn. Namelijk: ruim over de vloer, precies op de vloer, net boven de vloer.

Misschien heb je het wel eens in iemand interieur gezien of op foto's, maar als een gordijn over de grond sleept geeft dit een bepaald effect. Namelijk nonchalant. Als het gordijn net op de vloer hangt of net erboven, geeft dit juist een strakker & netter gevoel. 

De lengte van je gordijn is dus best sfeerbepalend. Kijk hier dus zeker naar of dit lukt met een kant-en-klaar model. Het zal lastig zijn om een kant-en-klaar gordijn te vinden die precies op de vloer valt. Of je moet zelf heel handig zijn natuurlijk! 

Een gordijn op maat maken wij op de centimeter nauwkeurig in de lengte. Zo kan er ook rekening gehouden worden met de rails bijvoorbeeld. Wil je dat je gordijn net boven de vloer komt te hangen? Dat kan bij een gordijn op maat perfect! 

Breedte van het gordijn zonder onderbrekingen

Net zoals een vaste lengte, heeft een kant-en-klaar gordijn een vaste breedte. Vaak zijn dit kleine maten. Als je een gordijn over de hele breedte wilt hebben, kan je meerdere gordijnen naast elkaar doen. Het is dan alleen geen geheel. 

Kamerhoge stoffen kunnen in het atelier tot gordijnen op maat gemaakt worden. Kamerhoog betekent dat er geen verticale onderbrekingen in het gordijn komen. Dus geen naden of openingen, tenzij je dit zo besteld. Door een gordijn als één geheel te hebben lijkt je ruimte optisch breder. Heel fijn als je een smalle kamer hebt, bijvoorbeeld. Neem dit ook zeker mee in je overweging. 

Plooitype

Een gordijn heeft een plooi. Er zijn verschillende plooitypes. Denk aan enkele plooi, dubbele plooi, maar ook gordijn met ringen of een wave-gordijn. De keuze is reuze en elk type plooi heeft zijn eigen charme. Wil je deze keuze graag hebben, dan is een gordijn op maat geschikter voor jou. 

En hoe zit dat dan met de prijs? 

Het klinkt natuurlijk heel prijzig, gordijnen op maat. Maar dat is echt allang niet meer zo. Onze prijzen voor gordijnen op maat zijn tot wel 50% goedkoper dan in de winkels. Kijk maar eens bij onze gordijnen en voer wat maten in; het zal je verbazen.

Interesse? Bestel dan wat gratis stofstalen om de stof thuis te bekijken. 

Bekijk alle gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies