Gordijnen over de hele breedte, of toch niet?

Wil je persoonlijk advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stuur foto's van jouw ruimte via het formulier!

Ik wil gratis online advies

Twijfel je of de gordijnen over de gehele breedte laat hangen of alleen voor je ramen of schuifpui? Helemaal niet zo gek dat je daar over nadenkt. Goed zelfs! Wij zetten de voordelen van gordijnen over de hele breedte even voor je op een rijtje, om je te helpen met je keuze. 

Voordeel 1: Je ruimte lijkt optisch breder

Ja, het is echt zo. Als je gordijnen kiest over de gehele breedte lijkt gelijk je hele ruimte optisch breder. Vind je je woonkamer bijvoorbeeld een beetje smal? Dan laten gordijnen over de gehele breedte je ruimte breder lijken. Kijk zelf maar naar de voorbeelden: 

(Klantfoto) Deze vitrage hang over de gehele breedte en benadrukt dus hoe breed de ruimte wel niet is. Wat een heerlijke ruimte!

 

(Klantfoto) Dit wave gordijn hangt ook over de hele breedte. Zo heb je lekker lichtinval maar kan het gordijn ook helemaal aan de zijkant zodat je vrij naar buiten kan kijken. 

Voordeel 2: De gordijnen kunnen helemaal aan de zijkant hangen

Vaak heb je aan beide zijdes van je ramen wel een stuk of stukje muur. Hoe handig is het dat als je je gordijnen open doet, de gordijnen helemaal voor je raam weg zijn? Dat kan als je je gordijnen laat lopen van muur tot muur. Zo kan je optimaal genieten van het licht en het uitzicht uit je ramen. Je gordijnen hangen dan namelijk niet nog een stukje voor het raam. 

Waarom zou je niet de gordijnen over de gehele breedte laten hangen?

Je moet er de ruimte voor hebben

Het moet natuurlijk wel kunnen, gordijnen over de hele breedte. Zodat je dus nog ruimte hebt aan de zijkanten van je ramen. Soms kan dat niet, of staan andere spullen in de weg. Het is niet altijd de meest praktische oplossing. Soms is alleen voor het raam de beste optie. 

Je moet een stuk muur 'opgeven'

Misschien heb je de muur juist een leuk behangetje gegeven, of wilde je een fotomuur maken van dat stukje muur. Met gordijnen er voor is dat natuurlijk een stuk minder mooi. Tenzij je het wilt verbergen natuurlijk.. Maar als je dat stukje muur niet verborgen wilt hebben achter gordijnen, dan zijn gordijnen over de hele breedte misschien ook niet zo'n goed idee. 

Kies je gordijn en laat 100% op maat maken