Gordijnen tot aan de vloer of vensterbank?

Kunnen wij je helpen? Maak dan gebruik van ons persoonlijk & gratis gordijn advies!

Ik wil gratis online advies

Het is niet makkelijk om de perfecte gordijnen te zoeken. Als je de perfecte stof hebt gevonden, gaan we deze voor je op maat maken. Jij mag hierin ook helemaal beslissen wat jij wilt. Misschien twijfel je of je je gordijn tot aan de vloer of aan de vensterbank moet laten maken. Wij gaan je helpen om de juiste keuze te maken voor jou.

Gordijnen tot aan de vloer

Zoals eigen bij alles zitten er voor- en nadelen aan gordijnen tot aan de vloer.

De grootste reden en ook het grootste voordeel is optisch. Je ruimte lijkt hoger en ruimtelijker als je kiest voor gordijnen tot aan de vloer. Daarnaast maak je een mooi statement met je gordijnen als je ze van plafond tot vloer laten vallen. Het geeft een prachtig, sfeervol gezicht.

Daarnaast hebben niet alle huizen mooie radiatoren. Soms wil je ook je radiator bedekken. Hier heb je ook andere oplossingen voor, maar een mooi gordijn ervoor hangen is zeker geen gek idee.

Toch wordt het een wat minder prachtig gezicht als er veel vuil aan de onderkant van je gordijn komt. Als het veel sleept over een vieze vloer, kan je je voorstellen dat de gordijnen aan de onderkant niet schoner worden. Een oplossing hiervoor is of de vloer goed schoonhouden (wie heeft hier tijd voor) of je gordijn nét boven de vloer te laten vallen. Dan heb je wel dat prachtige statement gordijn tot de vloer, zonder het vuil.

Wil je gordijnen die nét boven de vloer hangen? Haal dan 1-2 cm van de hoogte af. Gebruik onze meethulp mét gratis meetverzekering om dit effect te krijgen. Wij zorgen ervoor dat het altijd past. 

Gordijnen tot aan de vensterbank

Natuurlijk kan je dit allereerst mooier vinden. We zeggen wel dat een gordijn tot aan de vloer optisch mooier is, maar hier hoef jij het niet mee eens te zijn.

Soms heb je te maken met een kleine ruimte. Er moet bijvoorbeeld een bed tegen de muur onder het raam komen te staan, anders past het niet. Als je daar dan een gordijn wilt hangen, zou deze de hele tijd schuren langs het bed of ander meubel. Dit komt niet ten goede van het gordijn, deze zal sneller slijten.

Vaak hangen gordijnen tot aan de vensterbank, omdat er een radiator onder hangt. Het gordijn ervoor zou dan de warmte tegenhouden. Je ruimte is dan moeilijker te verwarmen, het blijft namelijk veel achter het gordijn hangen. In de praktijk is dit minder extreem dan je zou denken, je ruimte warmt wel degelijk op. Maar, je kan dit zeker in je overweging meenemen.

Heb jij je keuze al gemaakt? Top! Wij maken je gordijn naar keuze 100% op maat.

Kies jouw gordijn op maat