Het wave gordijn: de 3 meest gestelde vragen

Kom je er niet helemaal uit? We're here to help. Maak een afspraak voor gratis & persoonlijk advies.

Ik wil gratis online advies

We hebben als eens eerder geschreven over het wave-gordijn, wat voor soort gordijn het is en wanneer een wave-gordijn geschikt is voor jou. Maar we zijn nog niet in gegaan op het meer technischere deel van het wave-gordijn. Omdat het een net wat ander gordijn is, krijgen we nog wel eens vragen over het wave-gordijn. Omdat jij misschien ook zit met deze vragen, hebben we besloten om hier een blog aan te wijden. Hopelijk vind je het antwoord op je vra(a)g(en)!

Wave gordijn Inbetween Joy Donkergrijs

Wat voor rails heb ik nodig voor een wave-gordijn?

Goed dat je je dit afvraagt! Niet alle gordijnrails zijn inderdaad geschikt voor een wave-gordijn. Dit komt omdat hoe het wave-gordijn hangt, erg afhankelijk is van de juiste rails. De runners moeten er in kunnen passen & je wave-gordijn hangt altijd onder de rails. Let bij de aanschaf van een rails dus op of het geschikt is voor een wave-gordijn, dit staat dan wel aangegeven. 

Het leuke aan een wave-gordijn is dat je ook nog met de rails kan pronken. Je ziet natuurlijk veel meer van de rails, omdat het wave-gordijn onder de rail hangt. Bij een geplooid gordijn zie je minder van de rail, omdat dan het gordijn er voor hangt. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte rails die mooi opvalt. Daarmee maak je het helemaal af! 

Bestel je bij ons een wave-gordijn, dan zorgen wij in ieder geval voor de runners en de voorlopers. De runners passen in een breedspoor rails, dit is de meest voorkomende rail. De runnerafstand is altijd 8 cm, misschien ook handig om te weten. 

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een wave-gordijn?

Een wave-gordijn steekt natuurlijk aan beide zijdes van de rail uit, dus goed dat je hier rekening mee houdt. Het hangt wel af van de uiteindelijke maten die je doorgeeft, maar we kunnen je wel een schatting geven die altijd telt als je wave-gordijnen bij ons besteld. De wave-gordijnen die wij maken steken namelijk zo'n 8 à 9 cm uit aan 1 kant van de rail. De andere kant van de rail is precies hetzelfde. 

Het wave-gordijn heeft in totaal dus zo'n 16 à 18 cm nodig om goed te kunnen golven en hangen. De rail hangt natuurlijk altijd netjes in het midden. 

Hoe 'werkt' een wave-gordijn?

Je vraagt je misschien af hoe het nou kan dat een wave-gordijn altijd zo netjes in de plooi hangt. Dit komt vooral door hoe het wave-gordijn wordt opgehangen. De runners zijn hierin best belangrijk. De runners zijn aan elkaar verbonden met een touwtje en de afstand is altijd gelijk. Zo glijdt je gordijn altijd geleidelijk open en dicht. 

Een ander belangrijk onderdeel is de voorloper. Het eerste en het laatste runnertje klik je altijd in de voorloper, waar je de eerste golf van het gordijn om heen hangt. Zo hangt de eerste golf (wave) altijd goed. Daarna hang je de rest van de haakjes aan je gordijn ook in de resterende runners, maak je de golven met de hand en daarna zal je wave-gordijn zo blijven hangen. 

Klikt makkelijk toch? Is het ook!

Nog vragen? Neem gerust contact op.

Als er nog onduidelijkheden zijn, kan je altijd even contact opnemen. Dit kan via de e-mail (hallo@enjoy21.com), telefonisch (088-1267060) of via social media. We helpen je graag op weg! 

Laat je wave gordijn 100% op maat maken