INSPIRATIE: Groene gordijnen

Op de foto: Structure Donkergroen

Je ziet ze steeds vaker: groene gordijnen. Het past helemaal bij de trends van nu. Scandinavisch, meer planten in huis, de natuur naar binnen halen en noem maar op. 

Wat doet de kleur groen in je interieur?

Waarom zien we steeds vaker de kleur groen in huis? Dat komt vooral door wat de kleur groen uitstraalt. Namelijk ontspanning, rust en een verfrissend gevoel. Dit komt omdat wij de kleur groen meestal associeren met de natuur, waar we lekker tot rust kunnen komen. Hoe mooi is het als je dit gevoel in huis kan halen? 

Natuurlijk zijn er veel verschillende kleuren groen. Er is een aardig verschil tussen mintgroen en donkergroen. Een lichtere kleur, zoals mintgroen, geeft een nog verfrisserender en lichter effect dan een donkerdere groentint. Maar een donkere, warme groentint kan juist voor meer knusheid zorgen. 

Groene gordijnen

Je weet nu wat de kleur groen voor je interieur kan doen. Ben je al overtuigd? Denk dan ook eens aan groene gordijnen. Gordijnen nemen vaak toch een stuk ruimte in beslag. Dus ga juist voor gordijnen in een mooie, groene tint als je bovenstaande effecten wilt creëren in je interieur. 

Wil je dat de kleur groen iets subtieler aanwezig is bij de gordijnen? Kijk dan naar onze vitrages en inbetweens. Doordat het transparante stoffen zijn, wordt het licht mooi naar binnen gefilterd. Dit betekent ook gelijk dat de kleur minder prominent aanwezig is. Dus zeker het overwegen waard als je graag groene gordijnen wilt, zonder dat de gordijnen té aanwezig zijn. 

Groene gordijnen van ENJOY21

Natuurlijk vind je bij ons ook groene gordijnen. Wij zijn fan namelijk! Kijk eens naar de volgende gordijnen voor inspiratie. Wie weet past één van deze gordijnen wel in jouw interieur? Je kan altijd gratis stofstalen bestellen om de kleur & stof thuis te bekijken. 

Inbetween Linnen Grijsgroen Structure Donkergroen
Inbetween Joy Donkergroen
Inbetween Pure Grijsgroen

 

 

Bekijk onze (groene) gordijnen