INSPIRATIE: Zwarte gordijnen

Op de foto: Easy Dim Zwart

Zwarte gordijnen zijn zeker gedurfd, maar kunnen je interieur helemaal afmaken. Twijfel je nog of je voor zwarte gordijnen in je interieur moet gaan? Met de inspiratie in deze blog kan jij zeker een keuze maken. 

Zwarte gordijnen zijn een statement in je interieur

Dat zwarte gordijnen een statement zijn in je interieur is misschien wel de voornaamste reden waarom je zou kiezen voor zwarte gordijnen. Zwart is een intensieve kleur en valt dus sowieso op. In de meeste interieurs zullen zwarte gordijnen ook in contrast zijn met de kleuren op de wand en het plafond. Hierdoor vallen ze nog meer op. 

Met zwarte gordijnen laat jij zien dat je durft in je interieur. Je durft te spelen met contrasten en vind het niet erg als je gordijnen en interieur daarmee wat meer opvallen. Prachtig! 

Zwarte inbetween gordijnen of vitrage zijn iets minder aanwezig

Vind je zwarte gordijnen prachtige, maar wil je niet dat het een zwart vlak wordt voor je raam? Kijk dan eens naar Inbetweens of Vitrages. Doordat deze stoffen het zonlicht mooi filteren, is de zwarte kleur wat minder intens. Dit geldt overigens ook voor andere kleuren. Bij Inbetweens of Vitrages zijn de kleuren wat minder sterk aanwezig. 

De inspiratie

Wij hebben een Pinterest-bord gemaakt met inspiratie voor zwarte gordijnen. Zo kan je zien hoe het in andere interieurs is gestyled en hoe mooi het kan zijn. 

Een paar zwarte gordijnen uit onze eigen collectie in een enkele plooi:

Weave Zwart
Inbetween Linnen Zwart
Easy Dim Zwart (Verduisterend)
Velours Zwart