Isolerende raambekleding & gordijnen: tips en adviezen

Wil je besparen op je energierekening? Dat kan met goede, isolerende raambekleding. Volgens MilieuCentraal kan je zelfs tot tot wel €220 per jaar besparen met de juiste raambekleding! Dat klint goed toch? We vertellen je dus graag meer over de juiste, isolerende raambekleding zodat je dit misschien wel kan bereiken. 

Je ramen isoleren

Een kleine tip wat al heel veel kan schelen: sluit 's avonds en 's nachts je gordijnen of raambekleding. Dit houdt de kou lekker buiten en zo is het al warmer in huis zonder dat je daar de verwarming hoger voor hoeft te zetten. Daarnaast is het handig om, als het kan, je raambekleding of gordijnen niet voor de verwarming te hangen. Anders blijft de warmte achter je gordijnen hangen, terwijl je juist wilt dat de warmte naar binnen gaat.

Verschil tussen gordijnstof en glas

Naast de logische verschillen tussen gordijnstof en glas, is een verschil ook dat gordijnstof warmer wordt dan glas. Als je je hand op het glas doet, voel je vaak al de kou van buiten. Ook al heb je goed isolerend glas. Met een mooi gordijnstof heb je dit niet zo snel, dit voelt niet koud. Door dit verschil voelt het met gordijnen ook al snel warmer in huis, zonder dat je daarvoor de verwarming hoger hebt moeten zetten. Scheelt weer een graadje! 

Natuurlijk geldt hier ook dat hoe dikker de stof van het gordijn is, hoe beter de isolerende werking is. Een inbetween zal dus een minder isolerende werking hebben dan een dik overgordijn!

Laat gordijnen goed sluiten

Naast goede gordijnen, kan het ook helpen om de gordijnen goed te laten sluiten. Ook rondom het raam. Zodat niet de koude lucht kan ontspannen via de zijkant van het gordijn. Hoe je dit kan doen? Dit kan op verschillende manieren. Het helpt al om je rails verder door te laten lopen dan alleen voor het raam. Je kan ook bocht laten maken in de rails, zodat deze rondom het kozijn valt. 

Wil je besparen op je energierekening? 

Bekijk onze gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies