Kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn en jouw gordijnen

Kom je er niet helemaal uit met de keuze voor gordijnen? We're here to help. Maak jouw afspraak voor persoonlijk gordijnen advies.

Ik wil gratis online advies

Nog niet zo heel lang geleden schreven wij over de kleur van het jaar 2019 volgens Flexa: Spiced Honey. Nu heeft Flexa de kleur van het jaar 2020 alweer aangekondigt! Misschien heb je er al over gelezen, maar de kleur van het jaar 2020 is volgens Flexa geworden: Tranquil Dawn. 

De kleur: Tranquil Dawn

Het uitgangspunt van de kleur Tranquil Dawn is dat we het huis opzoeken voor rust. Er gebeurt veel om ons heen en de hele dag door krijgen we veel (digitale) prikkels. Thuis moet dan echt dat plekje zijn waar je je rust kan pakken. Tranquil Dawn is ge√Įnspireerd door het ochtendlicht, dit kan veel verschillende kleuren aannemen.¬†

Het is een lichte, groengrijse tint die mee veranderd met het kleurenpalet waar de kleur in gebruikt wordt. Kortom: het is een rustgevende maar ook veelzijdige kleur. 

Gordijnen bij Tranquil Dawn

Je hebt gekozen voor de kleur Tranquil Dawn en nu ben je op zoek naar de perfecte gordijnen bij deze kleur. Die hebben wij voor je! 

We kijken met je mee naar de 4 kleurenpaletten die Flexa heeft samengesteld bij de Tranquil Dawn. 

A home for creativity

In dit palet komen voornamelijk warmere kleuren samen met de grijsgroene tint van Tranquil Dawn. Denk aan fuschia, donkergeel en donkergroen. 

Gordijn Structure Donkergroen

A home for care

In dit kleurenpalet staan zachte, lichte tinten centraal. De kleur Tranquil Dawn mengt hier perfect bij. Qua gordijnen zou je bij dit kleurenpalet kunnen kiezen voor een zachte, naturel tint. Denk bijvoorbeeld aan onze Inbetween Woven Lichtbeige. Een prachtige Inbetween die zacht voelt door het linnen maar ook een zachte uitstraling heeft.

Inbetween Comfort Naturel

A home for play

In dit kleurenpalet passen ook mooie, felle tinten. Denk aan rood, blauw of geel. Houd je van blauw? Ga dan voor een aqua tint, die dan ook past bij de groengrijse kleur Tranquil Dawn. Ons gordijn Looks Like Velvet Aqua zou perfect in dit kleurenpalet passen. 

Gordijn Texture Grijsblauw

A home for meaning

In dit kleurenpalet komen juist alleen tinten van grijs, zwart of beige voor. Ook dit past goed bij de kleur Tranquil Dawn, omdat dit van zichzelf ook een rustige kleur is. Qua gordijnen kan je dus kiezen voor veel naturel tinten. Ga bijvoorbeeld voor de Basic Linnenlook Grijs. De kleur grijs van deze vitrage is een warme tint grijs, wat perfect in dit palet past. 

Inbetween Linnen Grijs 

Hopelijk hebben we je zo een beetje op weg geholpen. Veel succes met het uitzoek van je gordijnen! 

Wil je meer lezen over de kleur van het jaar 2020, Tranquil Dawn? Lees dan alles over deze kleur op de website van Flexa.