Linnen gordijnen of gordijnen met een linnenlook?

Hulp nodig met je keuze? We're here to help! Maak een afspraak voor telefonisch advies of stuur foto's van je ruimte via het handige formulier.

Ik wil gratis online advies

Wat kies je, échte linnen gordijnen of gordijnen met een linnenlook? Beide hebben zo hun voor- en nadelen, dus begrijpelijk als je niet goed een keuze kan maken. We're here to help! In dit artikel zetten we alles zo goed mogelijk voor je op een rijtje zodat jij de beste keuze voor jou thuis kan maken. 

(We schreven eerder ook al een blog over linnen gordijnen, do or don't. Misschien heb je daar nog wat aan?)

Het verschil tussen linnen gordijnen en gordijnen met een linnenlook

Misschien wist je het al, misschien wist je het nog niet. Maar het verschil in linnen gordijnen en gordijnen met een linnenlook zit hem in het materiaal dat gebruikt is voor gordijnen met een linnenlook is over het algemeen polyester. Dit is een synthetisch materiaal. Linnen is een daarentegen een natuurlijk materiaal. 

Houd je van perfectie of imperfectie?

Het verschil in gebruikte materialen, polyester of linnen, synthetisch of natuurlijk, zorgt voor een groot verschil in hoe het gordijn zich uiteindelijk "gedraagt". Dat klinkt misschien heel gek, want hoe kan een gordijn zich "gedragen"? We leggen je het graag uit aan de hand van het perfecte gordijn en het wat minder perfecte gordijn. 

Het perfecte gordijn hangt strak, net 1 cm boven de vloer en kreukt niet. Linnen gordijnen kunnen wij natuurlijk ook zo maken, maar heeft de volgende eigenschappen omdat het een natuurlijk materiaal is:

- Linnen gordijnen kunnen kreuken

- Linnen gordijnen nemen vocht op waardoor de stof langer kan worden of juist kan krimpen

- Linnen gordijnen kunnen verkleuren door de zon

Natuurlijk worden de linnen gordijnen die je bij ons vindt online uitvoerig getest en zal je gordijn bijvoorbeeld niet zomaar verkleuren. Het gordijn komt voor een raam te hangen dus hier wordt zeker wel rekening mee gehouden. Maar het feit blijft wel dat linnen gordijnen wel sneller verkleuren (bijvoorbeeld) dan gordijnen gemaakt van polyester. 

Imperfectie is juist mooi!

Die natuurlijke looks van een echt linnen gordijn kan je juist heel erg aantrekken. Juist dat gekreukte of juist het reageren van het gordijn op vocht kan ook heel mooi zijn. Nogmaals, het gordijn wordt sowieso uitvoerig getest dat het een lange periode bij jou in huis kan hangen. 

Een voering achter je linnen gordijn kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gordijn minder snel door de zon verkleurd, je gordijn wordt dan beschermd tegen het zonlicht. Ook een oplossing! 

Looks van gordijnen met een linnenlook

Natuurlijk worden gordijnen met een linnenlook zo gemaakt dat het net linnen gordijnen lijken. Vandaar ook de naam.. ;) De garens worden zo verwerkt in de stof dat je gordijn een mooie weefstructuur heeft wat je ook terug ziet bij een gordijn met linnen. 

Ga naar gordijn 100% Linnen Off White

Ga naar Inbetween Linnenlook Wit