Zijn overgordijnen geschikt voor de slaapkamer?

Foto door Rachel Kromdijk

Kom je er niet helemaal uit? We're here to help. Wij geven je graag persoonlijk advies!

Ik wil gratis online advies

Ben je op zoek naar gordijnen voor in je slaapkamer? Dan heb je vast al een keer overgordijnen voorbij zien komen. Je kreeg toen misschien dezelfde vraag als de titel van dit artikel: Zijn overgordijnen geschikt voor de slaapkamer? Wij geven je het antwoord op je vraag. 

Wil je alleen weten of overgordijnen geschikt zijn voor de slaapkamer?

Dan beginnen we gewoon met het antwoord. Dan hoef je niet dit hele artikel te lezen, als je dit niet interressant vindt. Het antwoord is ja, overgordijnen zijn geschikt voor de slaapkamer mits je de gordijnen laat voeren met een verduisterende voering. En gelukkig kan dat in principe altijd met een overgordijn. 

Dus, een overgordijn met verduisterende voering is perfect voor in de slaapkamer. 

Het is eigenlijk altijd belangrijk dat in je slaapkamer gordijnen verduisteren. Tenzij je al andere verduisterende raambekleding hebt en gordijnen alleen als sfeer wilt toevoegen. Die optie laten we voor nu wel even en we gaan er van uit dat je verduisterende raambekleding zoekt. 

Het handige van verduisterende voering achter je overgordijn is dat je meer keuze hebt. Anders zou je alleen kunnen kijken naar dim-outs of black-outs. Dat zijn stoffen die van zichzelf al verduisterend zijn. Je zal meer overgordijnen vinden. De keuze is dus minder beperkt. 

De verduisterende voering

De voering komt achter je gordijn. Je ziet deze niet aan de voorkant van je gordijn. De voering is dus eigenlijk alleen zichtbaar voor mensen die van buiten naar binnen kijken. Bij ons is de verduisterende voering een Off White kleur, en valt daardoor niet veel op. Een bijkomend voordeel is dat de warmte ook buiten blijft, wit weerkaast namelijk het zonlicht. 

Verschil met verduisterende stoffen

Je hebt natuurlijk ook gordijnstoffen die van zichzelf al verduisteren. Dit zijn dim-outs of black-outs. Dim-out stoffen verduisteren ongeveer zo'n 80% (dus niet volledig). 

Maar omdat er meer overgordijnen zijn dan verduisterende stoffen, heb je in overgordijnen meer keuze. Vandaar dat je ook zeker de optie overgordijnen met verduisterende voering niet moet uitsluiten in je zoektocht naar gordijnen voor de slaapkamer. 

Neem anders eens een kijkje bij onze overgordijnen. Misschien zit er wat leuks voor je bij? Je kan gratis stofstalen bestellen om de overgordijnen thuis even goed te bekijken. 

Bekijk al onze overgordijnen