Tips voor gordijnen bij een grijze muur

Wist je dat we gratis & persoonlijk gordijn advies geven? We're here to help!

Ik wil gratis online advies

De kleur grijs is altijd goed, toch? Wij begrijpen heel goed dat je hebt gekozen voor deze prachtige kleur op één van je muren. Of misschien wil je kiezen voor deze kleur in je nieuwbouwhuis. En dan loop je nu waarschijnlijk tegen het volgende aan: welke gordijnen kies ik bij mijn grijze muur? Wat past wel en wat niet? Wij helpen je graag op weg. 

Wat voor kleur grijs heb je op de muur?

Voor welke kleur grijs heb je gekozen? En dan bedoelen we niet donkergrijs of lichtgrijs, maar eerder heb je voor een koele tint grijs gekozen of voor een warme tint? Let hierop met het afstemmen van een kleur voor je gordijnen, zodat dit niet afsteekt. Het mooiste is om alles in de warme of koele sferen te houden, zodat je toch voor een geheel zorgt.

Felle kleuren bij een grijze muur

Uiteindelijk heeft het natuurlijk ook veel te maken met smaak, maar het is juist heel mooi om met felle kleuren te spelen in je gordijnen als je een grijze muur hebt. Een grijze muur complementeert bijvoorbeeld prachtig met een blauwe of okergele kleur. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande gordijnen. 

Woven Dim Blauw Structure Okergeel

Neutrale kleuren bij een grijze muur

Misschien speel je al met felle kleuren met je meubels of met accessoires. Of houd je gewoon niet van felle kleuren in je interieur, dat kan ook. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een gordijn met een neutrale tint. Ons advies is om dan niet te kiezen voor een grijze tint, tenzij je zeker weet dat dit goed matcht. Het zal wel moeilijk zijn om dezelfde kleur te vinden namelijk. 

Wat dacht je van een wit gordijn bij een grijze muur? Zo heb je toch dat contrast, maar wel in een neutrale kleur zodat je meubels of accessoires hier altijd bij passen. Afhankelijk van de koele of warme kleur grijs, kan je ook kiezen voor een koele of warme kleur wit. Een naturel tint is vaak warmer dan een koele wittint. 

Inbetween Linnen Naturel Inbetween Linnen Wit

Hopelijk heb je al wat inspiratie en ideeën op kunnen doen. Volg je ons al op Pinterest? Daar proberen we ook zoveel mogelijk ideeën en inspiratie met je te delen. 

Bekijk onze collectie hele collectie gordijnen