Tips voor gordijnen in een nieuwbouwhuis

We're here to help! Wij geven gratis & persoonlijk gordijnen advies. Ook voor je nieuwbouwhuis!

Ik wil gratis online advies

Allereerst, gefeliciteerd met je nieuwbouwhuis! Wat leuk om nu bezig te zijn met de inrichting, dat betekent vast dat de laatste fase al in zicht is. Leuk! Nu ben je vast ook aan het nadenken over gordijnen. We zetten graag wat tips voor gordijnen in je nieuwbouwhuis op een rijtje, zodat jij deze niet over het hoofd ziet. Succes en veel plezier met alles uitzoeken!

Tip: Houd rekening met de nog te leggen vloer en ondervloer

Misschien denk je daar niet aan en begin je al met inmeten als de vloer nog niet ligt. Je wilt natuurlijk heel graag dat alles op het zelfde moment af is. Vloer erin, gordijnen die hangen en verhuizen maar! Logisch, maar pas op met het maken van fouten. Als je je gordijnen tot aan de vloer wilt laten hangen, denk dan om de vloer die er nog komt te liggen. Dit kan zo enkele centimeters schelen. Houd hier dus rekening mee bij het bestellen van gordijnen. 

Tip: Wacht met inmeten tot je kozijnen helemaal afgewerkt zijn

Misschien dat er namelijk nog wat aangepast gaat worden aan je kozijnen. Je wilt niet dat je gordijnen straks niet praktisch hangen, en dat je daardoor je raam bijvoorbeeld niet goed meer open kan doen. Het allerbeste is even afwachten tot ze klaar zijn met de kozijnen. 

Tip: Bestel gratis stofstalen om de kleuren te bekijken en de stof te voelen

Je kan gratis stofstalen bestellen zodat je de stof even goed kan bekijken samen met je andere keuzes. Bijvoorbeeld bij je vloer of bij je meubels. Neem de stofstaal ook even mee, als het kan, naar je nieuwbouwhuis. Dan kan je goed zien hoe het valt met het licht in je nieuwe woning. 

Bekijk onze collectie gordijnen en bestel stofstalen

Tip: Breng warmte in je nieuwbouwhuis met gordijnen

Het is algemeen bekend dat gordijnen sfeer in je interieur brengen, toch? Ze vullen de ruimte en geven het gelijk al een warm gevoel. Met een nieuwbouwwoning, die vaak strak en recht is, wil je ervoor oppassen dat het niet te koud en kil is. Tenzij dit natuurlijk je smaak is. Ga voor warme kleuren en warme stoffen. Dan haal je dit kille gevoel helemaal weg uit je nieuwbouwwoning.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! We hebben ook een informatieve blog geschreven over het kiezen van gordijnen. Misschien heb je daar ook wat aan? Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen, we helpen graag!