Tips voor het vinden van gordijnen voor je schuifpui

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Gratis & persoonlijk advies!

Ik wil gratis online advies

Je bent eruit. Het worden gordijnen voor je mooie schuifpui. Wat fijn dat je die keuze hebt kunnen maken! Nu nog nadenken over welke gordijnen en waar je allemaal rekening mee moet hebben. Wij helpen je hier graag mee. 

De schuifpui

Wat een geluk dat je zo'n mooie schuifpui in huis hebt! Een schuifpui zorgt voor prachtig licht in huis en zorgt voor verbinding met buiten, genieten dus! Waarschijnlijk wil je die verbinding en dat licht zoveel mogelijk behouden. Hier kan je dus rekening mee houden met het kiezen van de gordijnen. 

Tips voor gordijnen voor je schuifpui

Haal ruimte over aan de zijkanten van je schuifpui

Dat heerlijke licht wil je zoveel mogelijk naar binnen laten gaan. Als je de gordijnen open hebt, moeten ze dus helemaal aan de zijkant hangen van je schuifpui. Als je een stel hebt, zorg er dan voor dat je aan beide kanten van de schuifpui zo'n 20 cm hebt om je gordijn te laten hangen als deze open is. Dan kan je optimaal genieten van het licht en de connectie met buiten die je schuifpui geeft. 

Ga voor een inbetween: naar buiten kijken mét privacy

Je houdt van het licht, maar wilt toch ook wel een beetje privacy. Een inbetween zorgt ervoor dat het licht mooi gefilterd wordt en dat je lekker naar buiten kan kijken. Maar, van buiten naar binnen kijken is wat moeilijker. Als jouw schuifpui ook zorgt voor veel inkijk, is dit misschien wel een perfecte oplossing voor jou. Ook als je een brede schuifpui hebt is een inbetween over de hele breedte geen probleem voor ons. Wij hebben namelijk allemaal kamerhoge stoffen, dus er komen geen verticale naden in jouw inbetween gordijn. 

Bekijk onze collectie inbetweens

In de avond privacy: ga voor overgordijnen

Inbetweens zorgen voor privacy, alleen helaas niet volledig 's avonds. Als het buiten donker is, en binnen het licht aan kan je er in ieder geval nog schimmen doorheen zien. Als je volledige privacy wilt, kan je beter kiezen voor overgordijnen. Hierbij geldt hetzelfde bij ons, het zijn allemaal kamerhoge stoffen. Geen naad te zien dus in jouw hele brede schuifpui-gordijn. 

Bekijk onze collectie overgordijnen

Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd wat jij gaat kiezen of hebt gekozen! Ben je er nog niet helemaal uit? Weet dan dat je altijd gratis stofstalen bij ons kan aanvragen. Kan je in ieder geval kijken wat voor stoffen jij mooi vindt!