Ton sur ton in je interieur

Heb jij wel eens nagedacht over het toepassen van 'ton sur ton' in je interieur? Naast dat je ton sur ton kan toepassen in je kledingstijl, kan het natuurlijk ook in je interieur! 

Wat is ton sur ton?

Ton-sur-wattes? Helemaal niet zo gek als je niet weet wat ton sur ton nou precies is. Letterlijk vertaald vanuit het Frans betekent het 'toon op toon'. Dit verklapt het natuurlijk al een beetje. Het is het combineren van verschillende tonen en tinten van één kleur. Het is een perfecte manier van rust creëren in een ruimte, zonder dat het saai wordt. Een ton sur ton effect maakt de ruimte juist ook levendig. 

Ton sur ton in je interieur

Hoe pas je ton sur ton dan toe in je interier? Dat kan eigenlijk op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld een ton sur ton effect creëren tussen de wand en de vloer. Of zorg voor een ton sur ton effect tussen de wand en de kasten die tegen de wand aan staan. En natuurlijk met de meubels die je kiest. 

Een perfecte ruimte in je huis om ton sur ton toe te passen is de slaapkamer. In de slaapkamer wil je juist een rustig gevoel creëren. En ton sur ton is hier de perfecte manier voor. Kies je bijvoorbeeld voor een blauwe wand in je slaapkamer, kijk dan of je je nachtkastjes ook in een blauwe toon kan verven of kopen. Of kijk naar je dekbedovertrek, past dit ook binnen die blauwe toon? Met een paar items in je slaapkamer kan je zelf je eigen ton sur ton effect creëren. 

Tip: Kijk naar kleurenwaaiers van verf om te zien welke tonen van de kleur er zijn en doe hier inspiratie op!

Ton sur ton en gordijnen

Als je echt voor een ton sur ton effect wilt gaan in je interieur, kunnen gordijnen natuurlijk niet ontbreken. Je kan het principe van ton sur ton ook goed toepassen als je de kleur van je gordijnen kiest. Heb je bijvoorbeeld een geverfde muur? Kijk dan of je gordijnen vind in dezelfde toon, maar bijvoorbeeld lichter of juist donkerder. Zo is er wel een contrast in je interieur tussen de muur en de gordijnen, maar straalt het toch een bepaalde eenheid uit. 

Je kan ook ton sur ton combinaties maken met alleen gordijnen. Wil je bijvoorbeeld vitrages of inbetweens combineren met overgordijnen? Kies dan een lichtere kleurtint gecombineerd met een donkere kleurtint, maar wel van dezelfde kleur. Zo kan je met gordijnen, net zoals met kleding, het ton sur ton effect creëren! 

Tip: Wil je goed de tint van de gordijnen bekijken bij jouw geverfde muur? Bestel dan gratis stofstalen via onze website. Klik op de button om onze gordijnen te bekijken!  

Bekijk alle gordijnen