Combi’s: Transparant vouwgordijn met overgordijn

Soms het hartstikke leuk om een transparant vouwgordijn te combineren met een overgordijn. Zo kan je spelen met verschillende materialen en kleuren. 

Waarom deze combi?

Deze vraag is het best te beantwoorden als je kijkt naar de verschillende functies van de gordijnen. Een transparant vouwgordijn laat lekker veel licht door, ook al hangt hij helemaal naar beneden. Toch heb je wat minder inkijk naar binnen. Overdag kan je dus lekker lang ongegeneerd in je pyjama zitten, zonder dat iemand die voorbijloopt hiervan volledig kan meegenieten. Plus, mocht de zon heel hoog staan en net iets te fel, dan kan je het vouwgordijn bijvoorbeeld half naar beneden hangen. Dan houdt het de zon toch iets tegen, maar hoeven de gordijnen niet helemaal dicht en kan je lekker naar buiten kijken.

Een overgordijn is juist niet licht doorlatend. Maar, vaak is dit gordijn ook niet helemaal verduisterend. Op de winterse avonden, als de kaarsjes lekker aanstaan en de open haard de kamer opwarmt, wil je misschien helemaal geen inkijk. Met alleen de vouwgordijnen dicht heb je dit wel, als het binnen licht is en buiten donker. De oplossing: lekker de overgordijnen dicht!

En verder…?

Je kan natuurlijk ook verder kijken dan puur naar de functies van het gordijn. Misschien woon je 8 hoog en heb je geen last van glurende buren of wandelaars, maar overweeg je toch deze combinatie te nemen in huis. Het staat namelijk ook super stylish! Een combinatie te maken tussen verschillende type gordijnen geeft je de mogelijkheid om te spelen met verschillende kleuren, structuren en patronen.

En, juist deze combinatie van vouwgordijnen en overgordijnen op rails, heeft ook een speels effect. Je maakt gebruik van de verschillende dieptes in je kozijn. Het vouwgordijn kan je bijvoorbeeld in het kozijn (in de dag) hangen tot aan je vensterbank. Het overgordijn hang je dan van plafond naar de vloer. Je maakt dus optimaal gebruik van de ruimte en je geeft meer diepte aan je kozijn. Althans, zo laat je het ogen.

Stel jouw combi nu samen!

Wil jij dit nu ook? Neem een kijkje bij onze overgordijnen en transparante vouwgordijnen. Twijfel je nog over het meten van jouw raam? Kijk dan even naar onze meet-instructies

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Heb jij deze combi al in huis? Laat het ons weten! We vinden het erg leuk als je een berichtje achterlaat op Facebook of ons tagt in je foto op Instagram (@enjoy21_nl) waar je jouw combinatie laat zien.