Velours, velvet of fluwelen gordijnen?

Het lijkt wel of de termen velours, velvet en fluweel door elkaar heen worden gebruikt. Ook bij gordijnen. Want wat is nou het verschil? Is er uberhaupt wel een verschil tussen deze termen? Nou, een verschil is er zeker. Wij nemen je mee in de wereld van de gordijnstoffen en vertellen je alles over het verschil. 

Fluwelen gordijnen

Laten we beginnen met fluweel. Fluweel is eigenlijk een Nederlands woord. Je herkent een fluwelen stof door de lusjes die worden geweven in de stof. Dit zorgt voor een glanzend effect aan de stof. Vroeger werd fluweel vooral geassocieerd met rijke mensen. Maar dat was vroeger, nu niet meer. De lusjes kunnen ook doorgesneden worden zodat er korte haartjes overblijven. Het fluweel voelt lekker zacht.

Velvet gordijnen

Hier kunnen we eigenlijk heel kort over zijn. Velvet is het Engelse woord voor fluweel. Verder zit er geen verschil tussen fluweel en velvet. Velvet klinkt wel wat leuker, vind je niet? 

Velours gordijnen

In principe is velours ook een andere benaming voor fluweel, namelijk het Franse woord. Toch is er een klein verschil tussen velours en fluweel. Velours is een gesneden variant van fluweel. Hierdoor is velours nog zachter dan fluweel, maar ook flexibeler. Hierdoor is velours geschikter voor gordijnen dan fluweel. Het is lekker flexibel en je kan er veel kanten mee op. Velours wordt hierdoor ook vaak gebruikt voor meubels. 

Velours en fluweel wordt wel door elkaar heen gebruikt, en dat is op zich ook niet verkeerd. De stoffen lijken veel op elkaar en geven hetzelfde effect aan je interieur. 

Velours gordijnen bij ENJOY21

Bij ons vind je ook velours gordijnen, die wij helemaal voor je op maat maken. Technisch gezien zijn de velours gordijnen gemaakt van chenille garens. Dat is een fluweel garen die zorgt voor het zachte gevoel en velours uiterlijk. En wat een luxe gevoel geven velours gordijnen! 

Bekijk ons Gordijn Velours Beige

Heb je nog vragen of twijfels? Dan is ons gratis gordijnen advies wat voor jou. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies