Vensterbank decoratie tips & inspiratie!

De vensterbank, in elk huis aanwezig. Soms wel op meerdere plekken in meerdere kamers in het huis. Dus, iedereen moet er mee dealen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het te laten voor wat het is, maar juist met je vensterbank kan je zoveel!

Met deze blogpost hopen we je wat inspiratie te geven voor hoe jij jouw vensterbank perfect kan decoreren. Want, zeg nou zelf, als jij langs iemand zijn/haar huis loopt, kijk je toch ook altijd even naar de vensterbank? 

Groen: speel met verschillende items

Planten zijn nog steeds, en worden steeds meer, hip. De vensterbank verleent zich als een ideale plek om hier je mooie plantjes in kwijt te kunnen. Natuurlijk vooral voor de plantjes die ook wel wat licht kunnen gebruiken. (Pas dus op met planten die hier niet zo van houden, mocht je bijvoorbeeld de zon veel op dat raam hebben!)

Nu kan je natuurlijk een plant in je vensterbank zetten, maar het is juist heel creatief en uniek om te spelen met verschillende items. Zo heeft niemand dezelfde vensterbank als jij hebt! Verschillende items kunnen zijn verschillende planten, maar ook bijvoorbeeld verschillende potten. Je kan ervoor kiezen om één grote plant neer te zetten, een eyecatcher, en verder wat kleinere planten.

Wil je het wel graag rustig houden? Dan kan je ook kiezen voor allemaal dezelfde (kleur) potten, met verschillende kleine plantjes erin. Houd je er juist van dat het een gezellige boel is in je vensterbank? Dan kan je juist voor alles verschillend kiezen: verschillende potten, verschillende planten en ook nog eens in verschillende maten. Het feit dat het allemaal planten zijn zorgt natuurlijk alsnog voor een beetje eenheid!

Psst, wist je dat wij ook planten verkopen? Je shopt ze op ENJOY21green

Maak groepjes, clusteren!

In plaats van alleen planten in je vensterbank, kan je ook verschillende items clusteren. Dus, groepjes maken van bijvoorbeeld een plantje, kaarsje en fotolijstje. Het is superleuk om te spelen met verschillende vormen en materialen. Ook op deze manier zorg je voor een unieke vensterbank. Voor de mensen buiten die naar binnen gluren ook leuk om naar te kijken. 

Finishing Touch: de leukste raamdecoratie

Je vensterbank is niet compleet zonder de juiste raamdecoratie. Neem bijvoorbeeld vouwgordijnen, ideaal als je je vensterbank creaties wilt delen maar ook privacy wilt hebben. Laat je vouwgordijn zakken tot net boven je vensterbank decoratie en het staat prachtig. Transparante vouwgordijnen zorgen ook nog eens ervoor dat het licht wel prachtig binnenvalt. Dus, ook nog eens daglicht! 

Gaat het om de vensterbank bij je raam waar je sowieso niet veel inkijk hebt? Of wil je gewoon lekker een open raam? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor gordijnen met plooi! Denk aan een enkele, dubbele of wave-plooi. Afhankelijk van wat je verder nodig hebt in die ruimte, kan je elke stof en kleur kiezen die je wilt! Met de perfecte kleur en stof maak je jouw vensterbank decoratie helemaal af. 

Veel plezier met inrichten! Voor inspiratie kan je ook eens een kijkje nemen op ons Pinterest bord over vensterbank decoratie

Bekijk onze collectie