Het verschil tussen een wave-gordijn en een ringgordijn

Advies nodig? We're here to help! Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Misschien vind je dat op het eerste gezicht gordijnen met ringen en het wave-gordijn wel aardig op elkaar lijken. Of misschien vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken tussen de beide opties. We leggen je de verschillen graag uit, zodat je beter een keuze kan maken van wat bij jou thuis past. 

Verschil 1: De ophangmethode

Oké, dit is misschien wel gelijk het meest obvious verschil, maar wel een belangrijk verschil. Het gordijn met ringen hangt aan een roede, de roede gaat door de ringen. Een wave-gordijn hangt aan runners onder een rail. Dit bepaalt natuurlijk ook al voor een groot deel hoe je gordijn er uit komt te zien als totaalplaatje. Houd jij van een roede of vind je een rail mooier? 

Gordijn Texture Taupe met ringen Gordijn Texture Taupe in een wave

Verschil 2: De verdeling van de plooien

Zowel bij een gordijn met ringen als een wave-gordijn zijn de plooien vergelijkbaar met golven. Het gordijn is geplooid van voor naar achter. Maar, bij een wave-gordijn zijn de plooien altijd gelijkmatig verdeeld. De runners zitten aan elkaar vast met een vaste afstand er tussen, waardoor de plooien altijd gelijkmatig verdeeld zijn. Als je het wave-gordijn dan open doet, zullen de golven gelijkmatig verspreiden. Zo hangt je wave-gordijn altijd netjes. 

Bij een gordijn met ringen is dit niet zo. Je trekt het gordijn uit en de voorste ringen zullen verder open gaan dan de laatste. Natuurlijk kan je het zelf wel netjes verdelen. Er zit altijd genoeg stof op het ringen gordijn om het ruim te verdelen over de roede. 

Verschil 3: Boven de roede of onder de rails

Dit is een praktisch verschilletje, waar je misschien in de ruimte rekening mee moet houden waar je gordijn komt te hangen. Een ringgordijn steekt namelijk nog een stukje (zo'n 2,5 cm) uit boven de roede. Een wave gordijn daarentegen hangt onder de rail. Misschien heb je wel geen ruimte om een roede op te hangen en daar boven nog een stukje gordijn. Dan is dit wel goed dus om rekening mee te houden.

Weet je inmiddels waar jij voor gaat? Als je nog vragen hebt, kan je deze ook altijd stellen. Neem gerust contact op! 

Laat je gordijn op maat maken