Vertel me meer: Inbetweens

Wist je dat wij gratis & persoonlijk gordijn advies geven? We're here to help.

Ik wil gratis online advies

Inbetween gordijnen, je bent ze vast tegengekomen in je zoektocht naar de voor jou perfecte gordijnen. Het klinkt leuk, maar wat is het precies? Wij kunnen ons het heel goed voorstellen dat dit niet altijd even duidelijk is. Na het lezen van dit artikel is het sowieso duidelijk, beloofd!

Verschillende ‘levels’ van transparantie

We hebben het al eens gezegd, je hebt verschillende levels van transparantie in gordijnstoffen. Hieronder nog even een overzichtje van de verschillende levels, van zeer transparant naar zeer verduisterend. Zo zie je ook gelijk waar inbetweens in dit rijtje passen!

  • Vitrage
  • Inbetween
  • Overgordijn
  • Dim-out
  • Black-out

De Inbetween

Een inbetween is een gordijn die licht doorlaat. Het is dus zeker transparant. Heerlijk al dat licht in huis toch, ook al heb je de gordijnen wat dicht? Als je de gordijnen dicht hebt, wordt het licht prachtig gefilterd. Dit geeft een heel fijn sfeertje.

Het ideale aan inbetweens is dat je goed naar buiten kan kijken, maar van buiten naar binnen kijken gaat wat moeilijker. Je hebt dus zowel mooi gefilterd licht als privacy in huis. Tenzij het buiten donker is en je binnen de lichten aan hebt. Dan ben je wel goed zichtbaar (duidelijke schimmen), ook door inbetweens.

Verschil inbetween en vitrage

Misschien wordt het nóg wat duidelijker wat een inbetween is of hoe een inbetween eruit ziet aan de hand aan een vergelijking.

De vitrage en de inbetween, ze lijken veel op elkaar. Het zijn beide gordijnen van dunne stoffen die prachtig licht doorlaten. Zoals je al kon lezen, is de vitrage transparanter dan de inbetween. Een gordijn van vitrage stof laat dus meer licht door. De inbetween laat iets minder licht door, en is daarmee ook beter voor je privacy. Door een inbetween valt moeilijker heen te kijken vanuit buiten. Als dit dus belangrijk voor je is, is de inbetween een betere match!

Verschil inbetween en overgordijn

De inbetween zorgt voor privacy, maar niet als het buiten donker is en binnen licht. Wil je ’s avonds lekker knus op de bank zitten, dan kan je beter kiezen voor een overgordijn. Dit is een weefstof en laat daardoor vrij weinig licht door. Een overgordijn is niet verduisterend. Of, overweeg om een overgordijn en een inbetween te combineren. Dat kan natuurlijk ook altijd. Best of both worlds! 

Bekijk onze collectie fijne inbetweens