Vertel me meer: linnen gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Erg hip op het moment zijn linnen gordijnen. Maar, wat zijn nou belangrijke onderwerpen als het gaat over linnen gordijnen? Waar moet je rekening mee houden? In deze blogpost vertellen we je graag meer, zodat je na het lezen van dit artikelen zelf alles weet over linnen gordijnen.

Wat is linnen?

Linnen wordt gemaakt van de natuurlijke vezel vlas. Vlas is een gewas, dus dit maakt het een natuurlijke én plantaardige vezel. Een linnen gordijn is dus een hartstikke groen gordijn. Vlas wordt bewerkt, en uiteindelijk komen hier de garens linnen uit waar linnen gordijnen van gemaakt worden.

Eigenschappen van linnen

Linnen heeft verschillende eigenschappen die voornamelijk komen omdat het een natuurproduct is. Linnen heeft de volgende eigenschappen:

  •        Sterk en slijtvast
  •        Kreukt snel
  •        Hittebestendig
  •        Neemt vocht op
  •        Kan krimpen
  •        Natuurlijke look en mooie glans

 

Allereerst is een linnen gordijn sterk en slijtvast. Dit verhoogt dus ook zeker de duurzaamheid van je gordijn. Maar, linnen staat er ook wel om bekend dat het best kan kreuken. Dit kan je er wel weer proberen uit te strijken, want linnen is relatief hittebestendig. Verder neemt linnen ook snel en gemakkelijk vocht op. Hierdoor kan de luchtvochtigheid in jouw ruimte variëren, maar dit betekent ook dat je linnen gordijn langer kan worden of kan gaan krimpen. Dit wordt ook wel “dansen” genoemd. Grappig detail, maar natuurlijk ook zeker iets om te overwegen. Waarom kiezen anderen dan toch voor linnen gordijnen? De reden hiervan is eigenlijk de laatste eigenschap: linnen heeft een prachtige, natuurlijke look en charme en heeft als afwerking een subtiele glans.

Linnen gordijnen of gordijnen met een linnenlook

Helemaal fan van linnen gordijnen? Ga dan voor ons gordijn 100% Linnen! Hieronder zie je de 100% Linnen Naturel.

Iets minder enthousiast over de (wat mindere) eigenschappen van linnen? Maar wel fan van de natuurlijke look? Ga dan voor een gordijn met deels linnen en deels synthetische vezels. Zoals bijvoorbeeld onze Inbetween Linnen. Deze inbetween bestaat uit 69% Polyester en 31% Linnen. 

Alleen de linnenlook maar verder helemaal geen linnen in je gordijn? Dat kan natuurlijk ook! Een paar stoffen in ons assortiment hebben een prachtige linnenlook door de weefstructuur maar zijn van 100% polyester. Neem een kijkje bij: Inbetween Linnenlook of Gordijn Texture.

Bekijk al onze gordijnen