Vertel me meer: overgordijnen

Jij zoekt gordijnen, maar dan zie je ineens “overgordijnen”. Is dit nou wat je zoekt? Wij begrijpen dat het niet altijd even duidelijk is. We leggen het je graag uit in dit artikel. Hierna ben jij de expert!

Verschillende ‘levels’ van transparantie

We hebben het al eerder laten zien, maar nog even voor de volledigheid. De levels van transparantie van zeer transparant naar zeer verduisterend:

  •        Vitrage
  •        Inbetween
  •        Overgordijn
  •        Dim-out
  •        Black-out

Het overgordijn

Zoals je kan zien, het overgordijn zit precies in het midden in het transparantie rijtje. Dit zegt natuurlijk al heel veel. Een stof voor een overgordijn is zowel niet transparant als niet verduisterend. Die twee eigenschappen kunnen we in ieder geval uitsluiten. Een overgordijn houdt het licht zeker niet tegen, dus verwacht niet een donkere ruimte als het buiten licht is. Het is wel een dicht gordijn, dus je hebt volledige privacy, overdag en ’s avonds.

Het overgordijn wordt door velen gezien als het “normale” gordijn. Dus eigenlijk wat je je vaak voorstelt als je een gordijn voorstelt. Overigens is het niet zo dat elk overgordijn van bijvoorbeeld polyester is. Kan ook van linnen, katoen zijn of een ander materiaal. Het gaat om het level van transparantie.

Het leuke aan de naam “overgordijn” is, dat het erg leuk is als gordijn over een vitrage of inbetween. Overdag kan je je vitrage of inbetween dicht doen voor mooi gefilterd licht en privacy. En als je ’s avonds dan lekker op de bank ligt doe je ook je overgordijnen dicht voor een heel fijn knus gevoel. Dan is het dus letterlijk een overgordijn. 

Bekijk onze overgordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies