Vertel me meer: vitrage

We're here to help! Wij geven gratis & persoonlijk gordijn advies.

Ik wil gratis online advies

Als je helemaal niet bent in de gordijnen-wereld, dan kunnen sommige termen nog wel eens 'vaag' zijn. Wij snappen dat. Vandaag gaan we verder in op de term 'vitrage'. Wij zullen je alles vertellen wat je wilt weten, zodat jij een duidelijk beeld hebt en snapt wat er met de term bedoelt wordt. Lees vooral verder!

Transparantie van gordijnen

We hebben het lijstje al eens eerder opgenoemd, maar dat doen we voor alle duidelijkheid nog maar een keer. Dit zijn de verschillende levels van transparantie die je vindt bij gordijnen. 

  •        Vitrage
  •        Inbetween
  •        Overgordijn
  •        Dim-out
  •        Black-out

De vitrage

Zoals je leest, is de vitrage de meest transparante stof. Dit zou je al een duidelijker beeld moeten geven van wat voor type gordijn het is. Het is vaak een opengeweven stof die het licht mooi naar binnen filtert. Vitrage is vooral echt een sfeermaker en zorgt voor een warme uitstraling. Een mooi voorbeeld is hoe blogster Rachèl de Basic Linnenlook Grijs heeft toegevoegd voor haar jaloezieën voor extra sfeer. 

Omdat vitrages dunne, opengeweven stoffen zijn, hebben ze vaak een erg leuk prijsje. Ook daarom voegen mensen dit vaak toe aan hun interieur als extra, omdat de prijs 100% meevalt! 

Vitrage vroeger en nu

Misschien denk jij bij vitrage automatisch aan witte, decoratieve gordijnen die soms half voor een raam hangen. Dat was vroeger ook echt typerend voor vitrage. Tegenwoordig is dat wel wat anders. Tegenwoordig worden vitrages in alle verschillende kleuren gemaakt, net zoals inbetweens en overgordijnen. Vooral linnenlook vitrages zijn erg populair. 

Vitrages zijn dus echt niet alleen maar de witte, decoratieve vitrages van vroeger. Er is zoveel leuks te vinden tussen de huidige collecties vitrages tegenwoordig. 

Bekijk alle vitrages

Of bekijk alle inbetweens