Vertel me meer: vouwgordijnen

Heb je vragen? Misschien is ons gratis gordijnen advies dan wat voor jou.

Ik wil gratis online advies

Vouwgordijnen zijn zeker niet nieuw, je kent ze vast. Toch weet je misschien niet alles wat je zou willen weten over vouwgordijnen. Of misschien twijfel je nog of je vouwgordijnen moet kiezen voor je raam of niet. In dit artikel gaan we je in ieder geval alles vertellen over vouwgordijnen. Na het lezen van dit artikel ben jij de vouwgordijnen-expert. 

Vouwgordijn Texture Grijs

Het vouwgordijn

Toch wel handig, als een naam heel beschrijvend is. Want een vouwgordijn vouwt zichzelf op. Je hangt het vouwgordijnsysteem aan het plafond of in een kozijn, en met de ketting laat je het vouwgordijn naar beneden uitvouwen. Wil je het gordijn weer open doen, dan vouw je het gordijn met de ketting weer naar boven. 

Baleinen in je vouwgordijn

Baleinen verdelen het vouwgordijn in delen, oftewel segmenten. Soms heb je de keuze of de baleinen voor of achter geplaatst moeten worden. Over het algemeen is baleinen achter de meest gangbare keuze. Zo wordt de stof en het aanzicht ook het minst verstoord. Vouwgordijnen bij ENJOY21 worden ook gemaakt met de baleinen achter. 

Welke stoffen zijn geschikt voor een vouwgordijn?

In principe zijn veel stoffen geschikt als vouwgordijn. Het kan zijn dat een stof op een bepaalde manier is geweven, waardoor je kans hebt dat het vouwgordijn gaat verzakken. De stof hangt natuurlijk, dus dit moet wel stevig zijn. Het staat aangegeven als een stof niet geschikt is als vouwgordijn. Bij ENJOY21 zijn alle stoffen geschikt als vouwgordijnen

Waarom zou je kiezen voor een vouwgordijn? 

De meest voorkomende reden is natuurlijk gewoon omdat je het mooi vindt. Een vouwgordijn kan ook heel praktisch zijn, als je het gordijn in je kozijn wilt hebben hangen. Bijvoorbeeld als er een verwarming onder je raam zit. Deze wil je niet altijd bedekken met gordijnen, want dan komt de warmte niet goed je kamer binnen. Een vouwgordijn komt dan precies tot op de vensterbank.

Wil je nog meer redenen weten? Lees dan onze blog met 5 redenen waarom je moet kiezen voor een vouwgordijn.

Bekijk onze collectie vouwgordijnen