Vertel me meer: een wave gordijn

Heb je na het lezen van deze blog toch nog veel vragen? We're here to help. We geven persoonlijk gordijnen advies voor jouw interieur.

Ik wil gratis online advies

Het wave-gordijn is een steeds populairdere keuze en hangt in steeds meer interieurs. Maar waarom is er steeds meer interesse voor ‘the wave’?

Het wave-gordijn

Voordat we goed antwoord kunnen geven op de vraag waarom, zullen we eerst uitleggen wat het wave-gordijn precies is.

Eigenlijk verklapt de naam het al. Het is een golvende (wave) plooi in je gordijn. Maar, in plaats van de enkele of dubbele plooi bijvoorbeeld, wordt de plooi niet gestikt in het gordijn. Het golvende effect ontstaat door de speciale runners en haken die gebruikt worden aan de rails. De haken zitten met een draadje aan elkaar vast. Dit zorgt voor een gelijkmatige wave in het gordijn. Prachtig! Een speciale band aan de bovenkant van het gordijn zorgt ervoor dat jouw gordijn altijd mooi in model blijft.

Zo ziet dat er dan uit bij het gordijn Texture Naturel:

Welke stoffen zijn geschikt voor een wave gordijn?

Het fijne aan het wave-gordijn is dat elke stof wel geschikt is voor deze golvende plooi. De wave heeft komt wel het mooist tot zijn recht met een soepel vallende stof. Ook wil je natuurlijk geen verticale naden zien tussen de mooi vallende waves. Daarom zijn alle stoffen in onze webshop kamerhoog, het wave gordijn zal een mooi geheel zijn voor je raam. Dat is een belofte van ons aan jou!   

Waarom kiezen voor een wave gordijn?

Om het even samen te vatten, een wave gordijn zorgt voor een trendy, moderne look in je interieur. Wij zien een enorme stijging in interieurs die voor een wave kiezen. En, door de speciale maakwijze, hangt je gordijn altijd in een mooie golvende plooi.

De vraag is dus eigenlijk, waarom niet? Hier hebben wij dan weer geen antwoord op..

Bekijk onze gordijnstoffen en bestel gratis stofstalen! Zoals verteld is het voor elke stof mogelijk om de stof te transformeren in het perfecte wave-gordijn. In de bestelmodule kan je kiezen voor wave en voilà, jouw wave-gordijn!