Vouwgordijnen en baleinen, hoe zit dat?

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Als je je aan het verdiepen bent in vouwgordijnen, dan heb je vast de term 'baleinen' voorbij zien komen. Maar wat zijn baleinen nou eigenlijk? Hoe zijn baleinen verwerkt in je vouwgordijnen? Wat is handig om te weten? Wij helpen je, don't worry! Deze blogpost is misschien wel wat technischer dan je gewend bent, maar we proberen het zo goed mogelijk uit te leggen.

Wat zijn baleinen?

Baleinen zijn latjes. Ze verdelen het vouwgordijn in segmenten. Oftewel, de verschillende vlakken die je ziet bij een vouwgordijn. Eerst wordt er een tunnel gemaakt in de stof van het vouwgordijn, dit noemen ze ook wel een ingestikte tunnel. 

Baleinen aan de voorkant of aan de achterkant?

De tunnel waar de balein in komt kan aan de voorkant of aan de achterkant van het vouwgordijn gestikt worden. Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Het meest voorkomende is dat de tunnels ingestikt worden aan de achterkant. De baleinen zitten dan ook aan de achterkant. Dit is het handigst bij effen stoffen of stoffen met een verticale streep. Een vouwgordijn met baleinen achter is een strakvallend vouwgordijn met een moderne look. 

Een vouwgordijn met baleinen gestikt aan de voorkant wordt eigenlijk voornamelijk gebruikt voor stoffen met een patroon. Zo kan het patroon wel goed doorlopen en is er niet een stuk aan de achterkant van het vouwgordijn. 

Vouwgordijnen en baleinen bij ENJOY21

Wij gaan voor de strakke look van een vouwgordijn en maken daarom onze vouwgordijnen met baleinen achter. Dit is ook omdat wij geen stoffen hebben met patronen, dat scheelt natuurlijk! Wij rekenen natuurlijk verder voor je uit hoeveel baleinen, hoe de segmenten verdeeld worden en maken je vouwgordijn helemaal op maat. 

Vouwgordijn Easy Dim Taupe gesloten

Je vouwgordijnen op maat laten maken door ons?

Bekijk alle vouwgordijnen