Wat zijn oversized gordijnen?

Foto door Buro Binnenhuis

Ben je aan het nadenken over de lengte van je gordijnen? Dan ben je vast de term "oversized" gordijnen tegengekomen in je zoektocht. In dit artikel leggen we je uit wat oversized gordijnen zijn. En waar je over moet nadenken als je oversized gordijnen in je interieur wilt. 

Oversized gordijnen: wat zijn het precies? 

Oversized gordijnen zijn gordijnen die echt hangen op de grond. Oftewel, ze slepen over de vloer. Ze zijn dus langer gemaakt dan de ruimte eigenlijk hoog is. Het effect wat je hiermee creëert is een nonchalant effect. Het geeft je gordijnen ook net wat meer body. Daarmee kan je ook een rijkelijk en volumineus effect neerzetten in je interieur. Dus, als je voor een nonchalant effect of juist een volumineus wil gaan, dat kan je creëeren met oversized gordijnen! 

Hoe maak je gordijnen oversized?

Het fijne is, alle gordijnen kunnen bij ons oversized gemaakt worden. Wij maken namelijk alle gordijnen 100% op maat, dus je kan zelf de maten doorgeven. Als je oversized gordijnen wilt, is het aan te raden om minimaal 5 cm op te tellen bij de hoogte van de ruimte. Je kan natuurlijk ook kiezen voor 10 cm of 15 cm, maar dat is echt afhankelijk van je smaak! 

Waar moet je op letten bij oversized gordijnen?

Je wilt natuurlijk de juiste keuze maken, dus we benoemen hier ook nog even een paar punten waar je op kan letten. Dit kan doorslaggevend zijn voor jou om te bepalen of je voor oversized gordijnen wilt gaan, ja of nee. 

Let op je vloer

Heb je tapijt? Dan zijn oversized gordijnen misschien niet zo'n goed idee.. Omdat de gordijnen natuurlijk op de grond hangen, gaat zowel je tapijt als je gordijnen snel slijten. Dit is gelukkig niet zo met een laminaat vloer, houten vloer of beton of iets dergelijks. 

Kies het juiste materiaal

Oversized gordijnen kunnen gemaakt worden van verschillende stoffen. Bijvoorbeeld gemaakt van polyester, katoen of linnen. Maar het nonchalante effect komt het beste tot zijn recht bij een gordijn gemaakt van natuurlijke materialen. Met natuurlijke materialen bedoelen we katoen & linnen, bijvoorbeeld. Deze stoffen vallen soepel over de grond en hebben van zichzelf ook al een nonchalante uitstraling. Win-win dus! 

Kies je gordijn en laat op maat maken

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail & stuur foto's mee!.

Ik wil gratis online advies