Welke gordijnen staan mooi bij een donkere vloer?

Persoonlijk advies is ook mogelijk! Stuur foto's van je ruimte en vloer en we geven je gratis advies. We're here to help!

Ik wil gratis online advies

Heb jij een donkere vloer? Bijvoorbeeld een donkere houten vloer, of juist donker pvc bijvoorbeeld. Of je er nou wel of niet zelf voor gekozen hebt, het kan zeker prachtig staan. Donkere vloeren geven een ruimte heel veel sfeer en dat wil je natuurlijk ook behouden met de juiste meubels en natuurlijk gordijnen. Met dit artikel gaan we je helpen. 

Ga voor contrast 

Je hebt een donkere vloer, maar dat betekent niet dat gelijk alles donker hoeft te zijn. Het kan juist prachtig zijn om te spelen met contrast. Alles donker geeft vaak juist een somber gevoel. Met lichte gordijnen in zachte kleuren maak je het juist weer meer sfeervol dan somber. Let er wel op dat het contrast niet té groot wordt, zoals bijvoorbeeld spierwit. Dit kan een kil gevoel geven en dat is juist niet wat je wilt bereiken toch? 

Behoud het knusse gevoel met de juiste tinten en kleuren

Elke kleur of tint heeft een warme variant en een koele variant. Ook bij gordijnen is dit natuurlijk zo. Een koele tint bij een donkere vloer wordt al snel kil. Het is aan te raden om te kijken naar warme tinten. Gordijnen met warme tinten en kleuren zorgen voor een sfeervol en knus geheel, samen met jouw donkere kleur. 

Twijfel je welke tint warm of juist koel is? Bestel gratis stofstalen zodat je de kleur even kan zien. 

Behoud het knusse gevoel met de juiste materialen

Niet alleen warme of koele tinten qua kleur hebben invloed op de uitstraling van een gordijn in samenspel met je donkere vloer, ook de gebruikte materialen kunnen hier invloed op hebben. Als we het over gordijnen hebben, dan zorgen natuurlijke materialen voor een sfeervol en warme uitstraling aan je gordijn. Denk hierbij aan linnen en katoen. Polyester is een synthetisch materiaal en kan, afhankelijk van hoe het gebruikt is, vaak wat killer en statischer overkomen. 

Juist bij een donkere vloer staan natuurlijke materialen prachtig. Samen met de juiste gordijnen zorg jij voor een knusse en warme ruimte. 

Onze keuzes voor gordijnen bij een donkere vloer

Inbetween Linnen Beige

Inbetween Comfort Grijs

Texture Naturel

Structure Grijs

Bekijk alle gordijnen