Welke gordijnen kies je voor in je woonkamer?

Kan je wel wat hulp gebruiken? We're here to help. We geven gratis online gordijnen advies. Maak een afspraak om te bellen of stuur foto's van jouw woonkamer via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Ben jij op zoek naar gordijnen voor in je woonkamer? Lees dan vooral deze blog. Wij vertellen je alles wat je moet weten over gordijnen in je woonkamer. 

Ruimte en de functie

De woonkamer is eigenlijk een ruimte waar je veel samen bent of juist lekker alleen op de bank. In ieder geval is het over het algemeen een ruimte waar het gezellig en warm is. En juist deze warmte en gezelligheid kan je creëren met behulp van de juiste gordijnen. 

Verder wil je waarschijnlijk dat je gordijnen in de woonkamer ervoor zorgen dat er niet naar binnen gekeken wordt. Bijvoorbeeld als er een deel van je woonkamer aan een straat zit. Ook hier helpen gordijnen natuurlijk mee. 

Privacy

Daar vertellen we je eigenlijk graag wat meer over. Want welke gordijnen moet je kiezen voor optimale privacy? Inbetween gordijnen zorgen voor privacy overdag. Je kan wel naar buiten kijken maar eigenlijk niet van buiten naar binnen. Dus als je vooral overdag last hebt van gluurders, dan zijn inbetweens ideaal. 's Avonds zijn inbetween gordijnen alleen niet voldoende. Als je binnen lichten aan hebt, en het is buiten donker, dan kan je wel naar binnen kijken van buiten. 

Voor optimale privacy, ook 's avonds, kan je dan het beste kiezen voor overgordijnen. Dit type gordijn is niet compleet lichtdicht, maar wel zo dat er niet naar binnen gekeken kan worden als ze dicht zijn. 

Dus, misschien heb je aan één kant van je woonkamer wel behoefte aan optimale privacy? Dan zijn overgordijnen ideaal. Misschien is dat bij een ander raam niet zo belangrijk? Dan zijn inbetween gordijnen ook zeker een aanrader. 

Kleuren van gordijnen in je woonkamer

Kleur is natuurlijk best persoonlijk. Maar we kunnen je best wat tips geven. De hoofdvraag is eigenlijk of je wilt gaan voor een complementaire kleur of een kleur die in contrast staat met de rest van je woonkamer? 

Gordijnen in een complementaire kleur

Een complementaire kleur is een kleur die eigenlijk past bij andere kleuren in je woonkamer. Als je bijvoorbeeld veel grijs hebt in je meubels, dan zou je als complementair gordijn een grijs gordijn kunnen kiezen. Het voordeel hiervan is dat dit veel rust uitstraalt. Neutrale kleuren vallen sowieso minder op natuurlijk. Daarnaast passen ook meer meubels hierbij. Mocht je dus van meubels of accessoires wisselen, dan passen je gordijnen alsnog goed bij je interieur. 

Gordijnen in een contrast kleur

Met gordijnen in een contrast kleur maak je echt een statement. Het is gedurfd en moet echt bij je passen. Een okergeel gordijn bijvoorbeeld valt mooi op toch? Gordijnen in een contrasterende kleur zijn een goede keuze als je je mooie raampartij goed wilt laten opvallen. Het oog wordt daardoor meteen naar de raampartij getrokken namelijk. 

Sfeer in je woonkamer

Welke sfeer je wilt neerzetten in je woonkamer of in je interieur in het algemeen is natuurlijk ook een persoonlijke keuze en een kwestie van smaak. We zullen je voorbeelden geven van wat mogelijk is voor wat inspiratie. 

Natuurlijke sfeer

Als je van een landelijk of romantisch interieur houdt, dan is een natuurlijke sfeer hier prominent aanwezig. Ga voor linnenlook gordijnen als je een natuurlijke sfeer in je woonkamer wilt neerzetten. 

Warme sfeer

Een warme sfeer kan je creëren met een warme kleur of met warme materialen. Of natuurlijk met een combinatie. Bestel stofstalen en kijk wat je een warm gevoel geeft. 

Misschien is dit wat voor je? Wij maken de gordijnen 100% op maat.

Inbetween Linnen Naturel Inbetween Linnenlook Wit
Texture Grijsbeige Structure Donkergroen

Bekijk onze collectie gordijnen