Welke voering heb je nodig voor je gordijnen?

Een optie waarvoor je kan kiezen bij het op maat laten maken van je gordijnen, is om ze te laten voeren. Eerder hebben we je al 5 redenen gegeven om ervoor te kiezen om je gordijnen te laten voeren. In dit artikel leggen we uit welke voering je het beste kan kiezen. 

De voeringen van ENJOY21

Bij elk gordijn kan je bij de optie 'voering' kiezen uit 3 mogelijkheden: geen voering, standaard of verduisterend. We gaan in dit artikel natuurlijk in op de optie 'standaard voering' en 'verduisterende voering'. Beide voeringen hebben de kleur off-white. De voering zit verwerkt aan de achterkant van de stof. Aan de voorkant zie je hier dus niks van. Daarnaast maken wij de voering altijd net wat korter dan het gordijn zelf, zodat je nooit hebt dat de off-white voering aan de onderkant iets onder je gordijn uitkomt. 

Standaard voering

De standaard voering moet je eigenlijk zien als een extra laag achter je gordijn. Dit kan zeker een waardevolle toevoeging zijn. Deze extra laag zorgt voor bescherming van je gordijn en maakt je gordijn voller. Als je bijvoorbeeld een linnen gordijn hebt, wat als eigenschap heeft dat het kan verkleuren door zonlicht, dan is voering zeker geen overbodige luxe. Het zonlicht valt dan op je voering, waardoor je gordijn zelf beschermd wordt. 

Daarnaast maakt de extra laag achter je gordijn, de standaard voering, je gordijn ook voller. Je gordijn voelt steviger aan en dit geeft een luxe uitstraling. 

Verduisterende voering

De keuze voor een verduisterende voering spreekt voor zich. Een verduisterende voering maakt je gordijn verduisterend. Perfect dus voor in de slaapkamer. Heb je een mooie stof gevonden die je graag wilt in je slaapkamer, maar is deze stof van zichzelf niet verduisterend? Met de verduisterende voering kan je van elk gordijn een verduisterend gordijn maken. 

Bekijk al onze gordijnen

Blijft het onduidelijk? We're here to help. We geven je gordijn advies voor jouw situatie!

Ik wil gratis online advies