Zo wordt de prijs van jouw gordijn berekend

Een gordijn kan best wat ingewikkeld in elkaar steken, letterlijk en figuurlijk. Maar wij zijn hier voor jou om het zo makkelijk mogelijk te maken. We willen je dus ook graag alles goed uitleggen, zodat je weet wat je koopt en waar je voor betaald. Zo ben jij met deze blogs je eigen gordijnen-expert. 

Bij ons vind je naast de meterprijs ook de prijs vanaf prijs voor een op maat gemaakt gordijn. Dan is het gelijk een stuk duidelijker wat dat gordijn nou precies kost. De prijs is dan inclusief stof, confectie en verzending. Eigenlijk alles!

De meterprijs

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gezien, staat er bij al onze stoffen een prijs per meter. Dit is de prijs die je betaalt voor de meters stof die gebruikt worden om jouw gordijn te maken. Dit is nog goed te volgen, toch?

Hoeveel meter stof is er nodig voor mijn gordijn

Nu zal je ook wel gezien hebben, dat als je een gordijn van 2 meter bij 2 meter besteld, je niet maar 2 keer de meterprijs betaald. Dit komt omdat er bij dat gordijn dan niet meer 2 meter stof gebruikt wordt. Afhankelijk van de plooi wordt er namelijk meer stof gebruikt, om de plooi te maken. Bij een dubbele plooi wordt nog meer stof gebruikt dan bij een enkele plooi. Ook bij een gordijn met ringen of een wave-gordijn heb je meer stof nodig dan de klare breedte om de mooie golven te krijgen. 

En de confectie?

Een gordijn is natuurlijk niet alleen maar een stuk stof. Er moet ook veel aan vermaakt worden, zodat het gordijn precies naar jouw wensen is. Hier komt ook veel handwerk nog bij kijken. In de prijsberekening van jouw gordijn zit dus ook een stukje confectiekosten. Bijvoorbeeld voor het maken van de plooi, het toevoegen van loodjes in de hoeken zodat je gordijn mooi naar beneden valt, het maken van een onderzoom, de haakjes om je gordijnen mee op te hangen en noem het naar op.

Wij berekenen alleen door wat nodig is voor jouw gordijn door de unieke koppeling met ons bestelsysteem. Zo is het altijd de voordeligste prijs voor jou, en betaal je alleen voor wat nodig is. Ook denkt dit systeem na over het zo efficiënt mogelijk inzetten van de stof, zodat jij nooit teveel betaald. 

Hoe zit dat met vouwgordijnen?

Bij vouwgordijnen zijn de confectiekosten hoger dan bij bijvoorbeeld een geplooid gordijn. Dit komt omdat er een systeem aan het gordijn vast gezet moet worden, wat ervoor zorgt dat jouw vouwgordijn omhoog en omlaag kan. 

Verschil kamerhoge stoffen en banenstof

Zo, als je met dit verschil bekend bent, ben je al aardig op weg om een gordijnen-expert te worden! Er zit inderdaad een verschil in de prijsberekening voor kamerhoge stoffen en banenstoffen. Kamerhoge stoffen zijn stoffen van minstens 280 cm breed. Banenstoffen zijn over het algemeen 140 cm breed. Voor banenstoffen is de meterprijs misschien lager, maar betaal je meer voor de confectie. Dit omdat de verschillende banen aan elkaar gemaakt moeten worden, dit is extra werk. Bij kamerhoge stoffen hoeft dit namelijk niet en zijn de confectiekosten daarom lager. Bij ENJOY21 hebben wij alleen maar kamerhoge stoffen. 

 Voer je maten eens in en kijk in onze bestelmodule gelijk wat de prijs is van jouw gordijn. Ideaal toch? Zo proberen we helder en transparant naar jou te zijn. Heb je vragen? Je weet ons te vinden.

Bekijk onze collectie gordijnen en bereken jouw prijs

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies