Supersnelle levering
Bestel gratis stalen

Ophanginstructies Gordijnen Geplooid

Heb jij dit even goed uitgekozen. Dit type gordijn is zeer makkelijk om op te hangen. We leggen het je uit! Ook leggen we je uit hoe je eventueel nog wat kan spelen met de hoogte van je gordijn.

GEPLOOIDE GORDIJNEN - ENKELE OF DUBBELE PLOOI

De haakjes die bevestigd zijn achter elke plooi haak je gemakkelijk in de runners van je rails. 

Alle haakjes zijn standaard op dezelfde hoogte bevestigd, namelijk 2,5 cm van boven. Zorgt dit er bij jouw rails voor dat je gordijn bijvoorbeeld tegen het plafond schuurt? Of zie je juist nog teveel rails? Dan kan je de haakjes heel makkelijk zelf stellen. Door het haakje naar beneden te schuiven, kan je de hoogte van je geplooide gordijn zelf aanpassen. Easy does it!

Het gordijn heeft even nodig om goed in de plooi te hangen. Je kan het gordijn “helpen” door hem dicht te vouwen en even goed te knuffelen. Na een week zal je zien dat het gordijn keurig in de plooi hangt. 

 

Gordijn met Enkele Plooi Gordijn met Dubbele Plooi

 

EXTRA PRODUCTINFORMATIE

We geven je graag wat meer informatie over onze geplooide informatie. Zo weet jij goed wat je bestelt en wat je van ons kan verwachten. Kort gezegd, scherpe online prijzen maar de kwaliteit van een specialistische woninginrichter. 

Blindzoomen

De zijzomen en eventuele onderzomen van je gordijn moeten natuurlijk vast genaaid worden in ons atelier. Dit wordt gedaan door te blindzomen. Dit is een geavanceerde methode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een kromme naald. Op deze manier is het garen aan de voorzijde van het gordijn niet zichtbaar. 

In het atelier kiezen we altijd een kleurend garen uit bij de kleur van je gordijn. 

Ingestikte plooien

Wist je dat ingestikte plooien het meeste voorkomt in Nederland van alle andere maakwijzen? Het heet een ingestikte plooi omdat bovenaan het gordijn, de plooi wordt vastgestikt.

Bij een enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en vastgezet. Bij een dubbele plooi begin je met een grote enkele plooi, en wordt deze nogmaals dubbelgevouwen. Het resultaat lijkt op een vlinder, vandaar dat we dit ook wel een vlinderplooi noemen. Bij een dubbele plooi wordt dus ook meer stof gebruikt. 

Afwerking onderkant

De onderkant van je gordijn wordt afgewerkt met een onderzoom of een verzwaringskoord (ook wel bekend als loodveter). Je kan zelf kiezen welke afwerking je graag wilt aan de onderkant van je gordijn. 

De onderzoom

Een onderzoom is de meest standaard keuze. Wij maken een onderzoom 8 cm hoog. Bij dunnere stoffen, zoals inbetweens & vitrages, krijgt je gordijn een dubbele onderzoom van 8 cm hoog. De stof wordt dan dus nog een keer dubbel gevouwen. Dit geeft een dunnere stof wat meer 'body' aan de onderkant van het gordijn.

Overgordijnen & verduisterende stoffen krijgen een enkele zoom van 8 cm hoog. 

Verzwaringskoord

Een verzwaringskoord is een verzwaard koord dat aan de onderkant van je gordijn hangt. Dit zorgt ervoor dat je gordijn mooi naar beneden valt en mooi plooit. Een verzwaringskoord wordt vooral toegepast bij inbetweens & vitrages. Deze stoffen zijn niet zwaar van zichzelf en hebben dus genoeg aan een verzwaringskoord om mooi te vallen. 

Gewichtjes in de hoeken

Wat je ook kiest, een onderzoom of verzwaringskoord, alle gordijnen worden afgewerkt met gewichtjes in de hoeken. Zo zal je gordijn niet opkrullen in de hoeken. Dit is standaard en hoef je dus niet apart te kiezen. 

Bekijk onze gordijnen en laat ze maken met een mooie plooi