Supersnelle levering
Bestel gratis stalen

Ophanginstructies Wave-gordijnen

Het wave-gordijn is net wat moeilijker dan een gewoon gordijn, maar zeker goed te doen! We laten je zien waar de verschillende onderdelen voor zijn die je geleverd krijgt en hoe je het wave-gordijn goed onder de rails hangt. 

De runners en haken

Wij zorgen ervoor dat je setjes runners krijgt bij de wave-gordijnen. Ook de runners zijn als het ware op maat gemaakt. Tussen de runners zit 8 cm en je hebt precies genoeg runners geleverd gekregen. De runners passen in elke breedspoorrails. 

De runners zitten aan elkaar vast met een touwtje. Dit zorgt voor het wave-effect.  De haken die in het wave-band zitten. Je kan de haken losmaken en opnieuw in een pocket doen, als dat nodig is.

 

De haakse voorlopers

De eerste (en laatste) runner klik je in de haakse voorloper die ook bijgeleverd is. De functie van deze voorloper is dat de eerste en de laatste “wave” altijd goed zit. 

Zo zien de haakse voorlopers er uit. Bij de bovenste zitten alle oogjes er nog aan.Bij de onderste zijn wat oogjes afgebroken. Zo bevestig je de runner in de haakse voorloper.

Aan beide kanten van de voorloper komt één haak, eentje aan de raamzijde en eentje aan de kamerkant. Zo zit het gordijn om de voorloper heen en golft de eerste plooi altijd goed. 

 

Hoe hang ik de wave-gordijnen goed op? 

Nu je weet waar de onderdelen voor dienen, kan je aan de slag. Laten we beginnen. Het handigst is om de rail op de grond te leggen. Hangt de rail al? Dan kan je het ook aan het plafond doen.

Stap 1. Klik op de eerste en de laatste runner van het rijtje een haakse voorloper. 

Stap 2. Schuif de haakse voorloper met de runners in de rails.

Stap 3. Begin met het wave-gordijn in de runners te hangen. De eerste (of laatste) twee haken die aan het band zitten doe je in de buitenste gaatjes van de voorloper. Je doet de haken inderdaad in de buitenste gaatjes van de voorloper. Je kan wat gaatjes afbreken om goed te kijken hoe dit voor jouw gordijn mooi uitkomt. Over het algemeen geldt dat je de raamzijde zo kort mogelijk houdt (je kan de rondjes afbreken) en de kamerzijde wat langer. Probeer bijvoorbeeld eens 2 van de raamzijde af te breken. De haakjes uit het gordijn kan je loshalen, mocht dat nodig zijn.

Doe dit voor alle runners en haakjes. 

Stap 4. Je moet het gordijn nog even helpen om goed in de “wave” te hangen. Dus ga met je hand even langs alle golven om te zorgen dat dit om en om verloopt. De eerste en de laatste golf van het wave-gordijn staat altijd naar binnen.