Supersnelle levering
Bestel gratis stalen

Meet-instructies

GRATIS MEETVERZEKERING

Met de gratis meetverzekering heb jij altijd passende gordijnen. Daar gaan wij samen met jou voor zorgen. Gebruik onze meethulp - de help-mij-inmeten-knop - om automatisch gebruik te maken van onze gratis meetverzekering. Deze knop vind je bij het invullen van de maten op de pagina van het door jou gekozen gordijn. Zo ziet deze knop eruit op de pagina van jouw gekozen product:

INMEETSERVICE

Niet zelf inmeten? Wij komen gratis* inmeten in heel NL! Lees hier meer over onze inmeetservice.

DE MEET-INSTRUCTIES

Hoe je het beste kan inmeten verschilt per type product. Maak hieronder je keuze om bij de juiste meet-instructies te komen.

Ik ga voor......

 Gordijnen met een enkele of dubbele plooi

 Wave-gordijnen

 Gordijnen met ringen

 Vouwgordijnen

 Rolgordijnen

¬†Houten Jaloezie√ęn

GORDIJNEN MET ENKELE OF DUBBELE PLOOI

Geplooide gordijnen worden geleverd inclusief verstelbare haakjes, deze hang je zo in de runners van je rail.

ENKELE PLOOI DUBBELE PLOOI

Breedte

Meet de breedte van de rails of bepaal de gewenste breedte van het gordijn. Tel 2 cm bij de gemeten breedte op zodat het gordijn mooi overlapt.

Hoogte

Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de rails tot aan de vloer of vensterbank. 

Wil je dat je gordijnen vrij boven de vloer hangen? Haal dan 2 cm van de gemeten hoogte af.

Of wil je dat je gordijnen vrij boven de vensterbank hangen? Haal dan 1 cm van de gemeten hoogte af.

Heb je een rails waarvan je graag wilt dat deze gezien wordt? Meet dan de hoogte vanaf de onderkant van de rails.

WAVE-GORDIJNEN

De wave-gordijnen worden gemaakt met een ruime plooifactor. De bijgeleverde runners hebben een runnerafstand van 8 cm. Deze runners zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het gordijn en de mooie golvende beweging.

Breedte

Meet de breedte van de rails of bepaal de gewenste breedte van het gordijn. Dit is de maat die je besteld. Je doet verder geen correcties.

Hoogte

Meet de hoogte vanaf de onderkant van de rails tot aan de vloer. Een wave-gordijn hangt namelijk altijd onder de rails.

Wil je dat je gordijnen vrij boven de vloer hangen? Haal dan 2 cm van de gemeten hoogte af.

GORDIJNEN MET RINGEN

De ingeslagen ringen bij dit type gordijn hebben een diameter van 40 mm. Je kan kiezen voor RVS (mat) ringen of mat zwarte ringen.

Breedte

Meet de breedte van de roede of de gewenste breedte van de roede. Dit is de breedte die je besteld.

Hoogte

Meet de hoogte vanaf de bovenkant roede of waar de roede komt te hangen. Tel hier 2,5 cm bij op. Het gordijn steekt namelijk 2,5 cm boven de roede uit. 

Wil je dat je gordijnen vrij boven de vloer hangen? Haal dan 2 cm van de gemeten hoogte af.

Voorbeeld: De gemeten hoogte van de bovenkant van de roede tot vloer is 252 cm. Tel hier 2,5 cm, dit wordt 254,5 cm. Hier haal je weer 2 cm vanaf zodat het gordijn vrij hangt. Bestelde hoogte is 252,5 cm.

VOUWGORDIJNEN

Vouwgordijnen worden op maat gemaakt inclusief systeem. Je bedient het vouwgordijn met een ketting. die aan het systeem zit. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het vouwgordijn ophangen.

In de dag betekent dat je vouwgordijn in je kozijn komt de hangen. Op de dag betekent dat je vouwgordijn over het kozijn komt te hangen. 

IN DE DAG 

Breedte

Meet de breedte op 3 plekken. Dit dus de breedte van het kozijn. Neem de kleinste maat. Haal hier 1 cm van af zodat het vouwgordijn altijd past.

Hoogte

Meet de hoogte op 3 plekken van bovenkant tot onderkant waar het vouwgordijn komt te hangen. Dit is dus de hoogte van het kozijn. Neem de kleinste maat.

OP DE DAG

Breedte

Meet de breedte. Bepaal zelf hoe breed je de overlap van het vouwgordijn wilt hebben.

Hoogte

Meet de hoogte van bovenkant tot onderkant waar het vouwgordijn komt te hangen. Houd minimaal 8 cm over boven je kozijn voor het vouwgordijnsysteem.

ROLGORDIJNEN

Rolgordijnen worden op maat gemaakt inclusief systeem. Je bedient het rolgordijn met een ketting. die aan het systeem zit. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het rolgordijn ophangen. De bijgeleverde steunen zijn geschikt voor montage aan de wand of aan het plafond.

Let op! Het verschil tussen de breedte van het systeem en de breedte van de stof is ongeveer 3,5-4 cm. De bestelde breedte is de breedte van het rolgordijn inclusief systeem. Wil je geen lichtkieren? Kijk dan of je het rolgordijn op de dag plaatst, dus over het kozijn.

In de dag betekent dat je rolgordijn in je kozijn of tussen twee muren komt te hangen. Op de dag betekent dat je rolgordijn over het kozijn komt te hangen. 

IN DE DAG 

Breedte

Meet de breedte bovenaan. Haal hier 1 cm van af zodat het rolgordijn altijd past.

Hoogte

Meet de hoogte op. 

OP DE DAG

Breedte

Meet de breedte. Bepaal zelf hoe breed je de overlap van het rolgordijn wilt hebben.

Hoogte

Meet de hoogte van bovenkant tot onderkant waar het rolgordijn komt te hangen. 

HOUTEN JALOEZIE√čN

Onze houten en aluminium jaloezie√ęn worden helemaal op maat gemaakt. Je bedient de jaloezie√ęn met een optrekkoord en tuimelkoord (tuimelstaaf bij aluminium jaloezie√ęn). De bijgeleverde steunen zijn geschikt voor montage aan de wand of aan het plafond.¬†

In de dag betekent dat je jaloezie in je kozijn of tussen twee muren komt te hangen. Op de dag betekent dat je jaloezie over het kozijn komt te hangen. De breedte en hoogte die je besteld is altijd inclusief systeem (bovenbak).

IN DE DAG JALOEZIE√čN

Breedte

Meet de breedte op 3 plekken. Kies de smalste maat en haal hier 1 cm van. Zo kan de jaloezie vrij bewegen tussen de muren/in het kozijn.

Hoogte

Meet de hoogte op 3 plekken. Pak hiervan de grootste maat.

OP DE DAG JALOEZIE√čN

Breedte

Meet de breedte. Bepaal zelf hoe breed je de overlap wilt hebben. Standaard is zo'n 4 cm aan beide zijdes van het kozijn.

Hoogte

Meet de hoogte van bovenkant tot onderkant waar de jaloezie komt te hangen. Houd hiervoor ook rekening met de pakkethoogte als het product in opgetrokken stand is. 

PLISS√Č GORDIJNEN

Onze plissé gordijnen worden ophangklaar geleverd. Je kan kiezen welk model je wilt hebben. Het standaard model bedien je van boven naar beneden. Het Top Down Bottom Up model kan je van beide kanten bedienen. Zo kan je het plissé gordijn bijvoorbeeld in het midden van je raam hangen. Je bedient beide modellen met een koord.

In de dag betekent dat je rolgordijn in je kozijn of tussen twee muren komt te hangen. Op de dag betekent dat je rolgordijn over het kozijn komt te hangen. De breedte en hoogte die je besteld is altijd inclusief systeem (bovenbak).

IN DE DAG¬†PLISS√Č GORDIJN

Breedte

Meet de breedte op 3 plekken. Kies de smalste maat en haal hier 1 cm van. Zo kan het plissé gordijn vrij bewegen tussen de muren/in het kozijn.

Hoogte

Meet de hoogte op 3 plekken. Pak hiervan de grootste maat.

OP DE DAG¬†PLISS√Č GORDIJN

Breedte

Meet de breedte. Bepaal zelf hoe breed je de overlap wilt hebben. Een mooi uitgangspunt is in totaal 14 cm (dus 7 cm aan beide zijdes). Meer of minder overlap kan je naar eigen inzicht bepalen. 

Hoogte

Meet de hoogte van bovenkant tot onderkant waar de plissé gordijn komt te hangen. Houd hiervoor ook rekening met de pakkethoogte als het product in opgetrokken stand is. 

DE OPHANG-INSTRUCTIES & PRODUCT INFORMATIE

We hebben ook per type gordijn informatie met tips over hoe je de gordijnen moet ophangen. Klik op de button om de ophanginstructies te lezen van jouw nieuwe gordijn. Daarnaast lees je ook wat specificaties over hoe het type gordijn wordt gemaakt in ons atelier. 

Ophanginstructies Enkele & Dubbele Plooi

Ophanginstructies Wave Gordijnen

Ophanginstructies Vouwgordijnen

Ophanginstructies Gordijnen met Ringen