Do or don't: Linnen gordijnen

Kom je er niet helemaal uit? We're here to help. We geven gratis online gordijnen advies. Maak een afspraak om te bellen of stuur foto's via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Linnen gordijnen, prachtig zijn ze. Maar zijn ze ook ideaal voor jou? In dit artikel lees je waarom je wel zou moeten kiezen voor linnen gordijnen, maar ook waarom je misschien niet zou moeten kiezen voor linnen gordijnen. 

DO! 

  • Ga voor linnen gordijnen als je houdt van een natuurlijke sfeer in je interieur.
  • Een linnen gordijn is een sterk en slijtvast gordijn. Perfect dus als je wilt dat je gordijnen lang mee gaan. 
  • Een gordijn van linnen komt nog meer tot zijn recht als je hem langer laat maken, zodat je gordijn mooi sleept over de vloer.

DON'T! 

  • Als je een gordijn zoekt voor precies tot op de vloer, dan kan je beter niet gaan voor een linnen gordijn. Een linnen gordijn kan, afhankelijk van de luchtvochtigheid, nog wel eens iets krimpen of langer worden. Dat is natuurlijk niet mooi bij een gordijn dat precies op de vloer zou moeten hangen. 
  • Een linnen gordijn kan je beter niet in het volle zonlicht hangen. Het natuurlijke materiaal kan namelijk snel verkleuren. Dit kan je tegen gaan door je gordijn te laten voeren. 

Wat ons betreft is een linnen gordijn een DO! 

Linnen gordijnen bij ENJOY21

Wij hebben zowel gordijnen gemaakt van 100% linnen als gordijnen gemaakt van deels linnen. Onze 100% Linnen is dus een gordijn gemaakt van 100% Linnen. Onze Inbetween Linnen is gemaakt van 31% Linnen en 69% Polyester. Onze Inbetween Curves, Circles en Flow zijn gemaakt van meerdere natuurlijke materialen: 36% Polyester/32% Katoen/32% Linnen. We hebben zelfs een 100% Verduisterend Gordijn met een vleugje linnen, namelijk de 100% Verduisterend Night

Toch geen linnen maar wel een linnenlook, kijk dan zeker eens naar onze favoriet: de Inbetween Joy

Shop onze collectie