Gordijnen bij een klassiek interieur

Hulp nodig bij het kiezen van gordijnen bij jouw klassieke interieurstijl? We're here to help.

Ik wil gratis online advies

Het allerleukste aan interieur en alles wat daarbij hoort is dat je je eigen stijl heel goed kan door laten schemeren. Je persoonlijke smaak, eventueel gecombineerd met die van je partner, en je kan ook spelen met verschillende stijlen door elkaar. Het is maar net wat je wilt, en dat is juist dus zo leuk (vinden wij)!

In deze blogpost willen we je inspireren als je voornamelijk houdt van een klassiek interieur of klassieke elementen in je interieur. Dus, als je even niet weet welke gordijnen perfect zouden zijn voor jou, lees dan zeker even verder 😊

Wat is een klassieke interieurstijl?

Een klassieke interieurstijl wordt voornamelijk gekenmerkt door een luxe uitstraling en soms zelfs wel een koninklijk gevoel. Dit gevoel kan bijvoorbeeld gecreëerd worden door te spelen met goud- en zilvertinten in je interieur. In deze interieurstijl wordt ook veel gespeeld met diepe kleuren. Met diepe kleuren wordt bijvoorbeeld bedoeld donkerrood of donkerbruin. Denk aan de Romeinen & de Grieken, met hun mooie zuilen en statige vormen. Dit is van oudsher echt de klassieke stijl.

Modern & Klassiek

Dit lijken twee uitersten: modern & klassiek. Maar niks is minder waar. De moderne, klassieke woonstijl is eigenlijk een moderne twist aan de klassieke woonstijl. De luxe uitstraling en de elegantie blijft het belangrijkst in dit interieur, maar je kan ook meer spelen met moderne materialen en vormen. Bijvoorbeeld een rechte, statige en moderne bank in plaats van een wat rondere die je eerder zou zijn in een klassiek interieur.

Wat zijn nou de perfecte gordijnen voor een klassiek interieur?

Velours & kleur

Kernwoorden zijn dus luxe, elegantie en een koninklijk gevoel binnen deze interieurstijl. Als we kijken naar gordijnstoffen, dan springt een velours stof er gelijk uit. Velours stof wordt vaak geassocieerd met een rijkelijke uitstraling en dus een koninklijk gevoel. Perfect voor een klassiek interieur. Je kan natuurlijk kiezen voor het meest klassiek, rode velours, maar dat hoeft niet. Natuurlijke tinten van een velours stof zouden heel mooi passen bij een modern klassiek interieur.

Shine

Verder kan een glimmertje in je gordijnen ook een hele mooie toevoeging zijn aan je klassieke interieur. Een goude/zilveren glans zorgt dan voor die rijkelijke uitstraling in je interieur.

Dessins & combinaties

Daarnaast passen dessins ook perfect in een (modern) klassiek interieur. In deze interieurstijl mag hier zeker mee gespeeld worden. Combineer bijvoorbeeld een mooi overgordijn met dessin met een transparante uni erachter. Door verschillende materialen te combineren voelt de ruimte al veel rijkelijker en oogt het luxer.

Confectiemethode

En de confectie van gordijnen? Ga voor een dubbele plooi! Door een dubbele plooi vallen gordijnen heel vol naar beneden. Dus naast het kiezen van de juiste gordijnstof, kan je hiermee ook die rijke uitstraling creëren.

Geïnspireerd? Neem eens een kijkje bij deze stoffen!

Gordijn Velours Grijs

Inbetween Elegant Antraciet