Tips voor gordijnen bij een blauwe muur

Je bent alles bij elkaar aan het zoeken voor je nieuwe huis/kamer of de verbouwing. Je hebt in ieder geval de keuze gemaakt dat je muur blauw gaat worden. Daar ben je al helemaal verliefd op, dus dat staat vast. Nu ben je op zoek naar de perfecte gordijnen voor bij deze blauwe muur. Wij helpen je! Lees verder voor tips & inspiratie. 

Blauw combineren in je interieur

In je interieur zorgt blauw voor een rustgevende sfeer. Dat maakt je huis tot een lekkere plek om tot rust te komen. Er zijn veel tinten blauw, van grijsblauw tot koningsblauw tot donkerblauw. Elke tint van de kleur blauw matcht goed met de basiskleuren, zoals zwart, wit of grijs. Ook houten materialen matchen heel goed bij een blauwe muur. Hier kan je dus sowieso al rekening mee houden als je gaat voor een blauwe muur in je interieur. 

Grijs is altijd goed 

Best logisch. De kleur grijs is altijd goed. Grijs matcht ook best leuk met eeen blauwe muur in je interieur. In de kleur grijs zijn er veel verschillende gordijnen die je kan kiezen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen tussen de verschillende tinten grijs. Lichtgrijs, donkergrijs, of grijs met een koele ondertoon of juist warme ondertoon. Wat het beste past bij jouw kleur blauw? Dat kan je het best beoordelen om een staal bij de muur te houden! 

Er is nog een reden waarom grijze gordijnen altijd goed zijn. Mocht je de blauwe kleur op je muur willen veranderen, dan kan je die veranderen. Bijvoorbeeld naar groen. De grijze gordijnen zullen hoogstwaarschijnlijk nog steeds goed matchen. Heel veel kleuren matchen goed met de basiskleur grijs. Hoef je geen nieuwe gordijnen aan te schaffen!

Gordijn Structure Grijs

Kies voor blauw met blauw (ton sur ton)

Ton sur ton, een term uit de interieurwereld. Ken jij deze term al? Zo nee, het betekent letterlijk 'tint op tint'. En dat is het ook. Het combineren van verschillende tinten uit dezelfde kleur. Hier kan je een speels, maar rustig effect creëren. Combineer bijvoorbeeld een lichte kleur blauw op je muur met donkerblauwe gordijnen. Door gebruik te maken van verschillende materialen (zoals een stof van gordijnen) creër je een mooie diepte in het kleurenpalet. 

Gordijn Texture Grijsblauw

Hopelijk heb je wat aan deze inspiratie voor gordijnen bij een blauwe muur. Nog vragen? Neem contact met ons op. Of bestel stalen om te zien welke gordijnen bij jouw blauwe muur passen. 

Bekijk alle gordijnen

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies