Trend: Velours Look & Feel

Op de foto: Velours Petrol

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies

Het is je vast niet ontgaan, je ziet het namelijk in heel veel weer terug. Velours en velvet zijn weer helemaal in! Gespot in kleding (heerlijk zacht, hele tijd jezelf willen aaien gegarandeerd), meubels, noem maar op. En waarom dus niet in gordijnen? Het geeft een luxe uitstraling en het laat de kleur van je gordijn heel mooi uitkomen.

Velours of velvet?

Zoals je misschien wel hebt gemerkt worden de termen velours & velvet veel door elkaar heen gebruikt. Begrijpelijk, want hoe het eruit ziet en hoe de stof aanvoelt is erg vergelijkbaar. Toch is het niet helemaal hetzelfde. Velvet is de Engelse benaming voor fluweel. Velvet is glanzender dan velours door de manier waarom het geweven wordt. Er worden kleine lusjes geweven.

Velours is dan wel de franse benaming van velvet of fluweel, het is toch een tikkeltje anders. Velours is juist zachter dan velvet, de geweven lusjes worden losgesneden. Het is daardoor ook wat flexibeler en daarom perfect voor gordijnen! Gordijnen zijn dus vaak veloursstoffen en geen velvet.

Waarom velours gordijnen?

Velours wordt toch snel geassocieerd met luxe en heeft een chique uitstraling. Daarnaast zijn het echte eyecatchers in je interieur. Nog een reden is dat het best een dikke stof is, en daardoor isolerende werking heeft. De donkere kleuren houden ook best wat licht tegen. En eigenlijk de belangrijkste reden: het is prachtig!

Dus, de enige reden om er niet voor te kiezen is misschien omdat je er de hele tijd aan wilt zitten omdat het zo lekker zacht is en verder helemaal niet meer productief bent… 

Velours gordijnen bij ENJOY21

Deze trend kan natuurlijk niet ontbreken bij ons! Wij hebben een mooie selectie van velours gordijnen voor jou gemaakt. En wij maken deze velours gordijnen helemaal voor jou op maat. Precies zoals jij wilt. 

De velours gordijnen zijn gemaakt van chenille garens en hebben daardoor ook een kleine glans. Perfect, als je het ons vraagt! 

Dit is de Velours Beige! 

Bekijk de Velours Beige of de andere kleuren