Vertel me meer: kamerhoge stoffen?

Als je al even rond hebt gekeken op onze website, heb je het vast al voorbij zien komen. Onze stoffen zijn allemaal kamerhoge stoffen. Heel begrijpelijk dat er niet gelijk een belletje gaat rinkelen. Ook heel begrijpelijk dat je iets beter wilt weten wat het inhoudt voordat je het in je interieur gaat ophangen! Wij nemen je graag mee in de wereld van gordijnstoffen, en dan specifiek de kamerhoge, in deze blogpost.

Wat houdt het in, een kamerhoge stof?

Dit is het beste uit te leggen aan de hand van de twee opties, breedte stoffen of kamerhoge stoffen. Breedte stoffen hebben een breedte van (bijvoorbeeld) 140 cm terwijl kamerhoge stoffen vaak een breedte op de rol hebben van 280 cm of meer.

Bij een breedte stof bestaat het uiteindelijke gordijn uit banen. Bij een kamerhoge stof is dit niet het geval, maar is de stofbreedte wel de maximale hoogte van het gordijn. De maximale hoogte is ruim genomen, dus voor (bijna) elk interieur geschikt. 

Tip: Check bij de specificaties van het gordijn de hoogte van de stof. We moeten wel rekening houden met een zoom en dergelijke. Wil je weten of er een verticale naad in je gordijn komt? Check dat dan even met ons. 

Waarom een kamerhoge stof?

Stel je eens voor, je hebt een mooie transparante, effen stof met natuurlijke beige kleur door ons laten transformeren in een prachtig (vouw-)gordijn. Het gordijn is gemakkelijk gemonteerd en hangt nu in je interieur, wat nu één geheel is door dit nieuwe (vouw-)gordijn. Maar, in je gordijn zie je verticale naden lopen. Vooral voor een transparante stof valt dit op, omdat bij de naad een kleine verdikking zit.

Dat is dus eigenlijk het grootste voordeel van een kamerhoge stof. In je gordijn, welke plooi (enkel, dubbel of wave) of uitvoering (vouwgordijn of gordijn) dan ook, zitten geen verticale naden. Het is één geheel. De kamerhoge stof is in het bijzonder erg mooi bij het wave-gordijn, omdat een verticale naad hier bijna niet weg te werken is. 

Klinkt super, en de prijs ook?

Het stikken van de naden van breedte stoffen aan elkaar is natuurlijk al extra werk, dus extra kosten. Daarnaast gaat er ook meer stof verloren omdat het wel belangrijk is dat eventuele patronen goed op elkaar aansluiten op de punten waar de naden gestikt worden. Dit brengt dus ook extra confectiekosten bij breedte stoffen. Dit is niet het geval bij kamerhoge stoffen, omdat er niet gewerkt wordt met een verticale naad! Dus, je kan zeker stellen dat de prijs ook super is van kamerhoge stoffen. Dit zie je ook terug in onze prijzen. 😉  

Bekijk al onze kamerhoge gordijnen

Nu je dit weet, hoef je je niet meer druk te maken over verticale naden. Tenzij je gordijn dus wel langer gaat worden dan 280 cm, dan wordt er ook met banen gewerkt. Uiteraard wordt dit altijd netjes weggewerkt. Twijfel je of heb je nog vragen? Je weet ons te vinden.

Heb je behoefte aan gratis online gordijnen advies? We're here to help. Maak een afspraak om te bellen of stel je vragen via de e-mail.

Ik wil gratis online advies